| Aoxkajcjw a întrebat:

Salut..cred ca mi-am taiat unghia gresit pentru ca ma doare cand fac anumite chestii nu arata diferit unghia doar ma doare..Am incercat cand am taiat-o sa bag sa iau coltul si cam asa credeam ca am taiat.Ce pot sa fac? Eu am mai avut unghie incarnata si chiar nu vreau sa nu mai pot umbla 2 sapt, oare medicul de familie ma poate ajuta? Sau mama? Ps nu ma inteleg foarte bine cu ea.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| alina2k18 a răspuns:

Unghiile de la picioare se taie doar DREPT, niciodata pe rotund si NU se umbla la colturi tocmai pentru a preveni incarnarea.
Daca ai avut unghie incarnata ar trebui sa le pilesti la 1 saptamana - strict ce e crescut, nu umbli la forma - si sa nu umbli sa le tai... daca nu stii cum.
Te poti duce la medicul de familie sa evalueze situatia.

1 răspuns:
| sierra1 a răspuns:

"medicu de familie ma poate ajuta? sau mama? ps nu ma inteleg foarte bine cu ea"

de fapt trebuie să te ințelegi foarte bine - in faza asta cel puțin - cu igiena, să nu faci infecție