Stimate domn, prieten al meu TPU.
Ești fantastic!
O să te ajut pas cu pas. Așa a făcut și Claus Johannis, așa a ajuns președinte. A scris și o carte despre asta. Se numește Pas cu Pas.
Step by Step.
Să îți explic de ce sunt convins, din ceea ce îmi relatezi.
1. Ești de o sinceritate totală.
2. Te auto analizezi. De aici rezultă că ai capacitate de discernământ, care este o caracteristică a omului sănătos mental. deci boala în zona aceea este exclusă.
3. Ești flexibil, deci cu capacitate de adaptare.
4. Ai un potențial dinamic ieșit din comun.
5. Last but not least, știi să separi binele de rău. Dacă nu ar fi așa, ai avea întradevăr o problemă.
6. Ai cerut ajutorul, asta înseamnă că ai căutat o cale de rezolvare a problemei. Am o problemă. Vreau să o rezolv, constat că nu reușesc singur. Care este soluția, caut soluția undeva înafara mea. O caut la și prin ceilalți oameni. Caut și un loc unde pot spera ajutor dezinteresat. Acesta este TPU.
Toate aceste etape și proceduri sunt începutul rezolvării, ești pe calea cea bună a rezolvării aceste probleme.
Vei primi sfaturi și sfaturi.
Eu nă mă voi mărgini la sfaturi. Eu o să creez calea de rezolvare.
O să compar această cale cu săparea și realizarea a două canaele maritime, Suez și Panama. Dacă ai un PC sau o tabletă bună o să vezi câtă energie umană, câți bani ( miliarde) câți oameni au murit, ca să se realizeze aceste două căi de navigație. De ce? Toată omenirea avea nevoie de ele. De ce vom reuși împreună, dta, eu, TPU, să găsim calea pentru dta? Pentru că ai 17 ani, pentră că familia ta actuală, familia ta viitoare, țara asta, lumea asta are nevoie de tine.
În situație extremă, poate vei avea nevoie și de specialiști.
Dar cei adevărați sunt prea puțini. Restul îți vor aplica o ștampilă pe fund, cu un diagnostic pe care să îl cari cu tine în biografia ta, și îți vor da pilule de fericire. Asta au învățat ei din cărți. Dar în cărțil lor scrie prea puțin sau aproape deloc despre Suezul sau Panamaua dtale.
Voi începe, dar de mâine, căci azi mă doare un picior.
Te pot ajuta, căci te pot înțelege, că am trecut și eu pe acolo pe unde ești dta, pe aproape, pe lângă.
Bravo tie, iti dai seama ca ai o problema; eu cred ca e ceva in zona tulburarilor de personalitate, dar nu vreau sa ma pronunt mai precis; mergi la psihiatru, frate, ce mare lucru? Ii explici acolo tot ce vrei si ce te intreaba. Succes!
Salut. Ai auzit vreodată de tulburarea bordeline? Nu e boala mintală,E doar o dizarmonie de personalitate. Se poate trata doar cu psihoterapie,deși,daca as fi in locul tau,as folosi si tratamentul medicamentos prescris de un psihiatru(pentru minori,căci inca esti minor).
Persoanele bordeline simt un gol interior, vad viata doar in alb si negru si le este foarte frica de abandon.
Ele resping oamenii dar in acelasi timp ar face orice sa evite abandonul, chiar dacă e doar in capul lor.
Li se schimba dispoziția foarte des.
Ma rog, ca medicamente se folosesc multe si sunt foarte multe, metode psihoterapeutice sunt o grămadă dar tin doar de tine. Parerea mea e că ar trebui să mergi la un pedopsihiatru sa vezi ce părere are si sa citesti mai multe despre personalitatea bordeline.
Chill, atat iti spun. e o perioada grea din viata fiecaruia, dar, va trebui sa te gandesti la ceea ce e bine pentru tine si sa fii pe filmul tau.
chiftelutacrocanta întreabă:
Helpmeeveryday întreabă: