| robert9734 a întrebat:

Cum pot sa imi dau seama daca am varicocel?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Ce simti:
senzatie de greutate in scrot, in special dupa eforturi fizice sau stat in picioare prelungit;
jena testiculara pana la durere continua;
dupa contact sexual durerea scrotala se intensifica;
din cauza durerii apar tulburari sexuale si psiho-nevrotice.
Vizual:
volum marit al scrotului afectat;
venele spermatice dilatate sunt bine vizibile, facand relief caracteristic prin pielea subtire scrotala;
palpator: acest conglomerat de vene este moale, nedureros, foarte mobil (senzatia tactila ca palpezi "un pachet de rame ").

| robert9734 explică (pentru Salontanul):

Pachetul de rame il simt dar il simt in jur de vreo 2 ani nu m-a deranjat cu absolut nimic. pana ieri cand m am labit si a inceput sa ma doara. Durerea a persistat in jur de vreo 2 ore. Acum nu am absolut nimic.

| Salontanul a răspuns (pentru robert9734):

Uneori nu jeaneaza. Mergi la un medic! E mai sigur asa si nu-i nici o rusine.

| robert9734 explică (pentru Salontanul):

Asa am sa fac. Dar stii cumva ce se poate intampla daca nu il tratezi? Acuma nu spun 100% ca am dar ma tot gandesc si ma doare. Dar cand imi distrage ceva atentia durerea dispare.

| Salontanul a răspuns (pentru robert9734):

In primul rand sa aflam daca este asa sau nu. Dar, varicocelul netratat da tulburari de erectie si fertilitate si risti sa ramai fara urmasi.