| CorleoneGyovanny a întrebat:

Salut.
Cum pot scapa de anxietatea sociala cat mai repede?
Câteodată nici la munca nu ma mai duc din cauza ei și ma enervează ca nu pot face nimic din ceea ce imi doresc, parca ma tine pe loc și seara stau cu gândul ca ce va fi a 2 a zi și a 2 a zi e la fel și tot asa, am făcut-o din cauza unui fost loc de muncă care erau numai bețivi acolo și eu fiind mai tânăr ma luau la mișto și toate cele, eu vreau sa muncesc dar nu pot din cauza fobiei sociale

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Vrei să muncești, dar îți cauți scuze ca să nu muncești. Înseamnă că cineva îți dă de mâncare. Dacă ți-ar fi foame, ai gândi altfel.

| Mosotti a răspuns:

Ai mai zis parca despre, sau poate nu tu.
Te duci la medic psihiatru si spui treaba, te rezolva, iti da un tratament bun, iei o vreme si apoi trece si nu va mai fi nevoie sa iei tratamentul.

Du-te ca daca nu, se poate croniciza si agrava si devine mai greu de tratat.
Nu veni iar dupa 3 luni sa zici ca ai anxietate sociala, fa ceva. Ca mai e cineva care nu face ceva dar tot venea sa zica ca l-a terminat anxietatea.
Incercase ceva trat, n-a mers, dar nu s-a dus sa incerce si altele, ca asa se face.

| dullcat a răspuns:

Buna.Sa stii ca nu poti scapa de asa ceva cat mai repede fiindca nu e o simpla raceala care trece in decurs de o saptamana, ci e un proces psihologic care necesita introspectie din partea ta si munca plus timp.

| Freya1 a răspuns:

Știu ce simți.Eu am facut anxietate din copilărie din cauza unor membri din familie și a situației, în fine.
Nu vreau sa te descurajez dar am aproape 30 de ani și încă nu am scapat de ea.Mi-am găsit greu de munca și am făcut extrem de greu fata.Pana și când am născut am întâmpinat dificultăți și m-am descurcat foarte greu singura în spital

Încearcă sa iti faci prieteni și sa socializezi treptat.Sa începi sa ai ieșiri și sa îți calci pe fobii.Eu una mai treceam de câte o stare de genul prin "ce o fi o fi, termin repede și plec acasa" și aia a fost.

| Frank51 a răspuns:

Lucrează de acasă.

| Hyperion7 a răspuns:

Anxietatea nu e vreo boala care se vindeca ad hoc cu ceva.
Ea se vindeca încet și prin exercițiu.
Eu te înțeleg că nu suporți,însă nu poți scăpa peste noapte de asta, ai nevoie sa lucrezi cu oameni pentru a te obișnui cu ei, altfel mai greu.
Sau, daca te tine buzunarul, încearcă să faci psihoterapie.

| sweetys a răspuns:

Mergi la psiholog, sau apuca-te de sport, mergi la sala, ia-ți un antrenor si asa o sa incepi sa iti faci si prieteni, si ai dublu castig, lucrezi la tine atat psihic cat si fizic. Eu am scapat in mai multe etape de anxietate. O data cand a trebuit sa stau la camin pe timpul studentiei, dupa, când m-am mutat într-un oras nou plus un loc nou de munca, si dupa când m-am apucat de sport. Inca mai am momente de anxietate de imi vine sa ma bag ca strutul cu capul in pamant, dar incerc sa nu ma mai gandesc si sa nu imi mai pun atatea intrebari, majoritatea uita pana a doua zi ce ai facut sau ai zis.

| petrisor23 a răspuns:

Fobia sociala vine din mandrie(de a nu te face de ras) si lasitate(de-a nu mai suferi niciodata-lucru imposibil). Gandul ca nu vei mai suferi daca nu vei mai interactiona cu oamenii te face si mai fricos, iti amplifica frica nu ti-o vindeca. Incearca sa interactionezi mai mult cu oamenii dar nu te concentra pe ce simti tu ci concentreaza-te pe ceilalti, priveste-i, observa gesturile, intreaba-i sa-ti vorbeasca despre ce le place.

| Tekken33 a răspuns:

O sa primești doar sfaturi de la unii ce nu trăiește asa ceva pe propria piele, e foarte greu sa scapi de asa ceva și cu medicamentație și cu psihologi,în realitate nu se poate vindeca nici cu psihoterapie nici cu pastile nici cu meditații, nici dacă te expui in toate contextele sociale,acestea te ajuta dar pentru perioade scurte apoi din nou "te ataca" de ce!? Fiindcă o anxietate cauzata de o trauma psihica ca si în cazul de fata nu se prea poate vindeca complet deoarece produce permanent creierului un damage pe viata,capeți o vulnerabilitate psihica majora,devii foarte sensibil la orice factor stresant, deja stabilitatea emoțională e pe butuci, o mica supărare sau inconvenient produce dezastre majore chiar dacă ele aparent sunt in realitate minore sau insignifiante,creierul percepe orice stimul, factor perturbator într-un mod amplu,catastrofal,când nu mai poți sa îl controlezi îți controlează el întreaga viata,nu poți sa i te opui dacă nu știi cum,de regula un specialist te poate ajuta sa determini cum sa oprimi aceste emoții nejustificate și de necontrolat,dar depinde și de tine și de mentalitatea ta,dar poți sa o controlezi cu ajutorul lor pe când pastilele tratează doar efectul,uneori nici efectul dacă anxietarea este serioasa,deja ai nevoie de sprijin din partea familiei, a prietenilor sau chiar de internare la clinica deși aceasta poate "recidiva" relativ ușor la stres persistent sau griji excesive, amenințări exterioare,și la bullying,abuzuri emoționale.
Tratamentul chiar dacă nu vindeca el te poate face funcțional, psihoterapia în schimb poate dura si ani de zile pana te poate pune în picioare, tratamentul o face în câteva minute sau câteva săptămâni.
De la sine nu trece orice ai face,poti face sport orice,problema este profund înrădăcinata în subconștient, e de o complexitate majora,de aceea poate dura și ani de zile la psiholog pana sa te stabilizeze. Știi și tu ce trebuie sa faci,dar degeaba, nu e asa ușor sa o controlezi, in unele cazuri e imposibil sa o controlezi fără tratament fiindcă ajungi la autoizolare completa când survine și agorafobia și atacurile de panica.
Sunt niște emoții efectiv inconstiente înmagazinate în subconștient, asta e anxietatea sociala, are la baza frici nejustificate de regula cauzate de stres posttraumatic.
Dacă stai pe TPU și nu te duci la nici un specialist deși tu te duci la munca ea se agravează, nu e suficient sa ai contact social sa o combați, e nevoie de terapie sau medicamentație pe termen îndelungat.

| natur a răspuns:

Un psiholog poate sa te ajute. De asemenea plimbarile dese in aer liber. Poti sa citesti carti precum: "Cele 7 deprinderi ale persoanelor eficace" autor: Stephen R. Covey. Trebuie sa ai multa rabdare cu tine insuti si sa aplici pas cu pas ceea ce vei aflade la psiholog si/sau din carti.

| sexiviorel1234 a răspuns:

Iesi de pe tepeu si trece

| Hyperion7 a răspuns (pentru sexiviorel1234):

Ai dreptate, te ia și mama anxietății când vezi ce-i aici nail biting