Sunt 4 tipuri de emotii fundamentale : frica,mania,tristetea, bucuria. Daca esti la pubertate sau adolescenta, intensitatea trairilor acestor emotii este mai mare decat la adult ---este normal pentru un organism aflat in plin proces de dezvoltare si maturizare fizica, fiziologica si psihica.
Cu timpul si cu conditia unui plus de incredere si respect de sine, intensitatea acestor trairi emotionale va scade.
Mai sincer nuprea scapi,face parte din fiinta ta,comportamentul tau,sunt momente cand ai curaj si tupeu iar in unele situatii te trezesti ca ai o retinere,asa va fi mereu sa stii, nu doar in copilarie, asa ne nastem, nu toata lumea are tupeu fantastic, mai sunt si oameni cu rusine si bun simt
Buna!
Nu este asa simplu...
Trebuie sa incepi sa le spui lucruriilor pe nume dar tot odata sa fi finut!
Te pup, pa pa! :*
Dacă ești artist, te emoționezi tot timpul - asta nu înseamnă că ești bolnav.
Sunt oameni care sunt așa de ani de zile, fără să fie "emo". Treaba asta cu "emo" e foarte pe dos. Oamenii au dat o cu totul altă conotație. Oamenii greșesc : )
Oamenii și construcțiile lor sufletești, sunt diferite. Unii sunt mai emotivi, unii sunt mai puțini și, ca exemplu, sunt oameni care nu au nicio treabă cu emoțiile, deși nu s-au născut din piatră.
Unii oameni își controlează foarte bine emoțiile, unii oameni dau pe afară de emoții și le lasă libere, fără să le înfrâneze, pentru că asta își doresc ei, să fie naturali (chiar dacă sunt judecați de alții).
În definitiv, nu e un lucru rău, să știi. Doar că unii oameni sunt foarte reticenți, când vine vorba de treaba asta și privesc chestia asta prin alte dioptrii.
Dacă tu crezi despre tine că ești emotiv, ai grijă ce prieteni îți faci, pentru că unii au talentul să râdă inutil pe tema asta și să facă tot felul de comentarii tâmpite, până tu chiar ajungi să crezi că ai o problemă.
Nu știu exact din ce motiv ai întrebat, dar cel mai important este:
- dacă tu crezi că reprezintă o problemă pentru tine, caută un pic de ajutor, întreabă părinții și prietenii cu care te înțelegi și care sunt deschiși la cap.
- dacă era pur informațional, sper să te ajute răspunsurile de aici.
Si eu ma confrunt cu porcaria asta, de cand eram in perioada adolescenta.
Sincer urasc porcaria asta, ca altfel nu pot sa-i spun.
Stiti cum este sa te pierzi ca un tampit undeva, sa te balbai, sa-ti tremure mainile sau senzatia ca ti se inmoaie picioarele.
Stiu sigur ca se manifesta pe fond psihic.
Eu iau calmogen plant si da te ajuta ceva chiar simti ca iti elimina cateva stari, iti da o stare mai calma mai sigura. Dar e cam scump si nu are decat 20 de capsule un flacon.
Ca sa scapi de emotivitate este greu, dar poti sa il faci usor in acelasi timp. Trebuie sa fi dur cu totidar asta poate aduce la pierdereaunor prieteni... astea sunt consecintele... emotivitatea nu e un lucru rau dar nici foarte bun nu e. Sti cum se zice. cand esti bun esti luat de prost, e bine sa fi si putin emotiv dar nu prea mult, daca intelegi ce vreau sa zic Sper ca te-am convins, cius ^_^
Emotivitatea apare ca urmare a faptului ca nu ai suficienta apreciere de sine, ca te gandesti ca ceilalti te judeca, ca ei sunt mai buni, ca ai putea fi respins sau cavei dezamagi. Ea poate fi vindecata. E absurd sa stai cu ea for ever, iar a nu fi emotiv nu inseamna sub nici o forma sa nu ai bun simt. Persoanele emotive au in momentul trairii emotiei o anumita postura a corpului, anumite ganduri (greu de observat) si o anumita respiratie. Cea mai usoara cale de a scapa pe loc de acea emotie este sa iti lasi 1-2 minute sa ofetzi de cateva ori, in timp ce indrepti spatele si umerii, si sa muti atentia pe altceva decat voiai sa faci, eventual sa muti privirea pe obiectele simple din jur, ca si cand ai vrea sa le observi cu atentie, sa asculti fiecare sunet, sa simti hainele de pe corp. Asta e una din metodele simple care intotdeauna te scoate pentru moment. Dar e bine sa cladesti o incredere mai mare in tine. Poti merge la cateva sedinte de terapie sau coaching sau la un curs de dezvoltare personala pentru a sterge cauzele acestor emotii. Gasesti mai multe articole pe aceasta tema pe www.psiholistart.ro. Mult succes! ...pentru ca meriti.
FurduiNelu întreabă: