| weezyweezy69 a întrebat:

Salut big grin m-o intepat o albina sad de frunte iar a 2 a zi mi s-a umflat ochiul si nasul... help me straight face ce ar trebuie sa fac happy dau funda happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| yellowalien a răspuns:

Ar trebui sa zici merci ca nu ai alergie si sa astepti sa descreasca. In vreo 2-3 zile totul va reveni la normal. Am avut o colega de clasa care a patit o faza identica si in cateva zile nu mai avea nimic.
Aa, un sfat de la un "tatic model". Daca te inteapa o albina sau viespe trebuie sa scoti acul si sa sugi veninul din zona respectiva si sa scuipi, exact ca la muscatura de sarpe(nah, acum imi imaginez ca iti era un pic imposibil sa-ti sugi fruntea, dar sa stii pe viitor). A patit copilul respectivului si nu i s-a mai inflamat zona respectiva dupa aplicarea procedurii.
Nu-i asculta pe ByaNca sau pe denis988 pentru ca vorbesc prostii. Daca erai alergic/a, faceai de mult soc anafilactic si nu mai apucai sa ne scrii despre problema ta.
Bafta! Si ai grija cu albinele astea, cate-odata is cam nasty.

13 răspunsuri:
| DimLight a răspuns:

Daca ai trait pana acum nu mori, se dezumfla in 2 (max 3) zile dar du-te la medic sa iti dea o prescriptie, un prieten a patit la fel si i-a dat o crema(nu stiu de care) eventual poti intreba la farmacie

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O compresă rece cu gheață pentru retragerea umflăturii.
O fiolă de algocalmin pentru combaterea durerii.
Verifică să nu mai ai acul sau ceva din el în piele, dacă este scoate-l cu o pensetă pe care ai curățat-o cu spirt.
Dacă nu cedează durerea și roșeața și inflamația se întinde și mărește, mergi de urgență la spital, la primiri urgențe pentru tratament de specialitate.

Răspuns utilizator avertizat
| P1x3lMD a răspuns:

Ar trebui sa te adresezi la medic, la spital ti se va da o injectie care va ameliora umflatura.Incearca sa lipesti de inflamatie diverse lucruri reci daca te doare.

| P1x3lMD a răspuns:

Daca tea mai intepat albina mai inainte si nu ai patit grav nimic inseamna ca nu esti alergic iar daca pentru prima oara mai bine pleaca la medic.

| ByaNca26 a răspuns:

Dut-e la medic pentru ca daca esti alergic poti muri. iti va da o crema cu care sa te dai si iti va terce.

| Dogyyy a răspuns:

Aoleeeeeeeeeu,sa ma vezi pe mine, zici ca eram avatar, aveam un nas lat, de zici ce-i.Bine ca eram in saptamana altfel, ca altfel...nu m-am dus 3 zile, din cauza asta.Imi fine dupa 4-3 zile iti trece. Sper sa nu mai am experienta asta NEVER.Am si plans, pentru ca eram urata cu nasul ala lat...

| weezyweezy69 explică:

Am fost si mi-a dat AERIUS tongue acum incerc faza cu ceapa :d... deci mie imi trebuie sa mi se desumfle ca am ditamai ochiu haha tongue

| weezyweezy69 explică:

Va multumesc la toti happy nu stiu daca pot sa dau funda... daca as putea as da la toti big grin dar va multumesc :*

| Ani1233 a răspuns:

Pai eu cred ca ar trebui sa de dai repede cu sare si sa te duci la doctor....cum vrei tu

| Caus_Styvan_1992 a răspuns:

Dai cu niste ciapa si ti se disumfla cit ai zice peste