| nerito a întrebat:

Salut dac m-am intepat intr-un cui ruginit ( nu mult doar mi-a spart pielea si m-am dezinfectat) iar plaga in 24 de oare nu s-a umflat sau sa fac infectie mai exista riscul sa fac tetanos?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Goofy a răspuns:

Nu...stai linistit/a!

5 răspunsuri:
| AlinFiles a răspuns:

Draga acest risc de a face tetanos
este extrem de mic chiar dac rana ar fi mai serioasa asta din experienta prpri. Riscul e mai mare.], si merita un vacin la muscaturi caine pisica liliac...s.a.m.d

| MenInShadow a răspuns:

Da, pentru ca nu trebuie sa se fi umflat sau alte chestii. daca a intrat rugina acolo, poti face. ai zis ca te-ai dezinfectat, daca ai facut-o cu spirt sau alcol pur, nu faci.

| blackwidow a răspuns:

Da, normal ca exista riscul. Te sfatuiesc sa te duci sa-ti faci un vaccin, nu are rost sa risti. Sanatate

| beladona88 a răspuns:

In cazuri de acest gen este bine sa previi o eventuala infectie! Daca nu ai reusit sa faci vaccin antitetanos (se gaseste cam greu), poti lua pe cale interna oxacilina cate 1 tb la 6 ore minim 3 zile!