| alexandruenache a întrebat:

Salut, daca am 18 ani, elev in clasa 12 nu am cardul CNAS dar am trimitere de la medicul de familie, pot beneficia de consultatie gratuita?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
42 răspunsuri:
| CodrutElian1990 a răspuns (pentru anonim_4396):

Tu ai verificat? Cum ai obtinut CID-ul?

| CodrutElian1990 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Scuze: CJAS in loc de AJAS.

Bula
| Bula a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Calea birocratica exacta, cum ajunge informatia de "elev peste 18 ani" n-o cunosc, dar este transmisa, inclusiv la Casa de Sanatate.
Medicii pot cauta inclusiv dupa CNP, daca o persoana este asigurata sau nu (conversia numarului de cars/asigurat se face din CNP).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru CodrutElian1990):

Da, am verificat mai de mult. Trebuie să fie bifată căsuța „generează CID din CNP" și în rest completezi doar câmpul pentru CNP și cel pentru numărul de verificare. Dar am impresia că acum nu le merge mizeria de site că am încercat din nou și-mi scrie asta

https://imgur.com/a/OQ5QEK8

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru anonim_4396):

Eu am depus cererea pentru cardul de sănătate acum 8 luni și nici acum nu mi-a ajuns cardul. Dar când am verificat îmi scria că sunt asigurat și îmi scria și data la care am fost introdus în sistem (era în anul în care m-am născut). Sunt elev într-a 12-a

Eu cred ca multi dintre voi nu intelegeti ce inseamna sa fi asigurat si cum poti sa beneficiezi de prevederile asigurarii.

Cardul de sanatate se elibereaza dupa ce ai implinit varsta de 18 ani.

anonim_4396

Am avut 18 ani împliniți când am depus cererea pentru card

Cardurile de sănătate nu se tipăresc la cerere. Pentru persoanele care împlinesc 18 ani şi pentru cele care dobândesc calitatea de asigurat, comanda de emitere va fi generată automat de sistem.

Cardurile se iparesc odata sau de doua ori pe an. Apoi acestea trec pe la un serviciu de secretizare a cardurilor.

anonim_4396

Și dacă să zicem că în astea 8 luni de zile aveam nevoie neapărată de el, ce făceam? Tocmai că multora le ajunge foarte târziu cardul, chiar dacă sunt găsiți asigurați în sistem și de aia nu ai nevoie neapărată de card dacă poți dovedi că ești asigurat. Cunosc persoane cărora într-un an jumate le-a ajuns cardul acasă

Adeverinta de la CJAS. Sau daca medicul are bunavointa sa acceseze site-u CJAS si sa ia datele de acolo si farmaciile elibereaza pe baza de adeverinta medicamente.