anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut! Daca am avut miercuri tensiunea 13 cu 8, iar vineri 12 cu 7, iar azi m-am simtit mai naspa. Are cum sa creasca mult? Poate fi vreo problema? Adica am facut ekg acum 1 luna si cv si a zis ca sunt perfect sanatos. Nu beau, nu fumez, 16 ani. Sunt mai anxios de fel si am fost cam stresat in ultima perioada

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| sierra1 a răspuns:

"Poate fi vreo problema? ...Sunt mai anxios de fel"

la un moment dat ar trebui să "te dai pe brazdă"

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Aceste date tensiunii sunt normale.

| johnnny123 a răspuns:

Până acum te-ai temut de următoarele lucruri:
- că înnebunești
- că faci cancer de la o singură țigară electronică
- că ți s-a spart vezica urinară
- că ai un cheag de sânge în vârful degetului
- că suferi de diferite boli de inimă
- că ai grăsime pe organe
-că ți s-au subțiat venele

Cred că problemele tale sunt ceva mai sus de gât...

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

De la anxietate, da!
Anxietatea accelerează pulsul inimii și poate controla chiar și respirația. Adică atunci când ai episoade anxioase, pulsul inimii să crească, deci prin urmare și tensiunea și chiar și respirația să ți accelereze. În cazuri mai avansate poți avea și alte simptome somatice, precum tremur al corpului sau a mâinilor, uscarea gâtului, transpirația palmelor, în cazuri și mai avansate, chiar transpirație necontrolată prin tot corpul. Pot mai fi și altele, deoarece anxietatea este o frică inexplicabilă, plus stresul, care și acesta o poate accelera, pe acea anxietate, poate face corpul să experimenteze toate acele simptome.
Dar totuși, acea tensiune, ar fi normală. Bunică-mea spre exemplu se știe cu hipertensiune și când se îngrjorează sau ceva o supără teribil, tensiunea ei, e foarte mare. Undeva pe la 14. Deci se poate și mai rău.

Dar dacă te știi o persoană anxioasă și mai traversezi și ceva stres în viață, sfatul meu ar fi să începi să elimini în primă fază stresul sau măcar să încerci să-l limitezi, printre care și gândul tău la orice factor stresor pentru tine și recomand să începi și să te documentezi și chiar să urmărești să începi deja să o ții în frâu, mai târziu, trecând prin mai multe sau având și alte și alte traume, e posibil, pe fondul ăsta genetic, să ți se accentueze și deși la prima vedere anxietatea pare ceva așa, simplu sau că toți o experimentăm la un moment dat, în cazuri grave, poate face și ea ravagii.

| AdioTPU a răspuns:

Tensiunea arteriala poate sa oscileze depinzând de activitățile zilnice, nivelul de stres sau de emoții.