| Nikolaus a întrebat:

Daca eu vorbesc in suedeza(cu copilul), sotia mea vorbeste in engleza(din nou, cu copilul) si prin casa vorbim(eu cu sotia) in italiana, ce limba va invata copilul ( debea nascut )? E doar o situatie, bineinteles, nu am inca sotie si copil dar sunt curios de acest lucru. Va vorbi copilul toate cele 3 limbi sau va fi un copil care nu va sti sa vorbeasca nimic si va rastalmaci acolo cuvinte din toate cele 3 limbi cand vorbeste?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| MgdDroopy a răspuns:

Toate trei.
Am un exemplu și fetita, care acum are 13 ani, vorbește perfect daneza, română si engleza.
Tatăl danez, mama româncă si in casă se vorbeste engleză.
Cât e mic o să amestece limbile, dar o să fie bine.

| Nikolaus explică (pentru MgdDroopy):

Interesant. E un exemplu real sau e inventat acum de tine pe loc? Ar fi bine sa raspundeti cei care cunoasteti situatii reale de genul acesta sau care sunteti chiar voi in aceasta situatie. Asa pot sa iau pe oricare de pe strada sa-l intreb si sa-si dea cu parerea. Daca voiam asta nici nu mai intrebam pe TPU.winking

| MgdDroopy a răspuns (pentru Nikolaus):

Real. A fost colega mea de facultate. Ii cunosc pe toți trei.
Fetița, practic a crescut sub ochii noștri. Ea avea un an cand mama ei a dat la facultate.
Acum sunt toti in Danemanca si fata o învață pe mamă daneza. :-)

6 răspunsuri:
| 愛日本 a răspuns:

In primii ani, el o sa auda 3 limbi diferite, poate mai multe si nu va vorbi clar.O sa amestece cuvinrtele formand altele noi, pe care probabil doar voi o sa le intelegeti. Va fi mai greu, pentru ca e un copil si auzind atatea limbi le combina.

| AFR81 a răspuns:

Complicata situatie. O sa stie cate putin din toate, o sa le combine, o sa le incurce. O curiozitate am si eu: Romana nu-l inveti?

| Nikolaus explică (pentru AFR81):

Daca o sa am o sotie de alta nationalitate care nu vorbeste romana, ci alte limbi cunoscute, gen italiana, spaniola, engleza etc, n-am sa-l invat romana. Eventual o sa-l invat cand creste mare, dar pana atunci ar fi bine sa stie limba vorbita din tara in care traiesc eu cu sotia la momentul respectiv.

| Husky2000 a răspuns:

Eu m-am nascut in Italia si parintiii mei sunt romani asa ca atunci cand eram mica in casa vorbeam in romana, iar afara in italiana si am invatat ambele limbi dar pana sa stiu toate cuvintele spuneam propozitii si in romana si in italiana