| Kevinn2000 a întrebat:

Daca fac baie la cap, ma usuc la par bine si peste 2 minute ies afara unde sunt cam -4 grade, pot pati ceva? Parintii mei imi zic ca au auzit ca pot raci sau pot face o boala in timp daca fac asta des.
La fel si vara cand este clad... Stie cineva sa-mi raspunda?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Hammurabi a răspuns:

Dacă nu sesizezi nici o diferență intre a ieșii afară în frig fiind proaspăt spălat la cap sau a ieșii spălat de vreo 2-3 zile, înseamnă că nu ai o problemă termică în zona aia.
Eu, dacă ies afară după ce m-am spălat la cap, chiar dacă părul e deja uscat, simt că îmi îngheață capul efectiv. Așa că n-o fac.
Nu e o regulă și nici o certitudine că vei răcii. Dar riscul la care te expui e mult mai mare.
Grăsimile (sebumul) care se găsesc în mod natural pe păr și pe pielea capului, au printre altele și un rol protector termic.
Prin spălare astea sunt înlăturate și durează de la câteva ore pâna la o zi - două până se refac, în funcție de persoană.
Asta e explicația.

67 răspunsuri:
| Kevinn2000 explică (pentru anonim_4396):

Chiar degeaba incerc sa-ti mai explic pentru ca nu intelegi nimic.
Ti-am zis destul de clar ca nu am de unde sa stiu daca merge sau nu sa scapi de cancer prin aceasta teorie, desi eu cred un pic mai mult ca nu merge. Iti mai zic odata. Era vorba ca eu am crezut 100% ceea ce a zis Levi si anume ca nu racesti daca iesi afara imediat dupa ce ai facut baie.
Mai exact a zis ca parintii lui i-au spus ca o sa raceasca daca iese afara dupa ce face baie. A iesit afara, a racit pentru ca i-a crezut, dar a doua oara si-a dat seama ca a racit din cauza ca i-a crezut si de atunci nu a mai racit cand iesea pe afara. Intelegi acum?

| Kevinn2000 explică (pentru darrio2007):

Nu mai are rost sa imi pierd timpul din nou cu tine ca iar ajungem in punctul unde este clar ca eu am dreptate si apoi nu-mi mai scrii, cum de altfel ai facut ieri la intrebarea altcuiva.
Fugi ca un las, ce sa zic.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Acum am inteles.
Bine ca nu i-a zis ma-sa ca vezi levi ca faci meningita, sau pneumonie, si i-a zis doar raceala, ca o sa raceasca, ca cine stie ce meningita mai facea.
Tu te auzi ce vorbesti? laughing))

| Elyelyalexandra a răspuns:

Poti racii cam grav daca iesi afara Trebuie sa iesi afara maxim de peste 3-4 ore... Daca ai iesit te poti comfruncta cu o boala sau raceala de stul De periculoasa. Sper ca te-am ajutat!

| Kevinn2000 explică (pentru anonim_4396):

Asta i-a spus lui si eu il cred. Nu cred ca ar avea de ce sa minta si sa induca oamenii in eroare.
Daca nu ma crezi pe mine, iti dau link de la acel vlog sa-l vezi si tu. Pare destul de credibil si crede-ma ca eu nu-s naiv de fel.
Am ajuns sa cred ca este posibil aproape orice.
Totusi ai inteles cam greu ceea ce am vrut sa-ti zic, asta daca chiar ai inteles.
Ti-am explicat de vreo 3 ori laughing

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Te-ai gandit ca poate parintii au fost in papucii lui, dar el in ai lor nu?
Te-ai gandit ca poate si ei au fost mici, si au racit cand au iesit afara dupa baie? Si ca de fapt nu e chiar puterea sugestiei, cat e vorba de experienta parintilor? Ai luat in calcul si varianta asta? big grin
ca te vad fiert pe asta cu puterea sugestieilaughing)

Sau tu zici ca a fost vreun stramos de-al nostru veeeeeechi, adam sa zicem, asa vechi, incat era primul om de pe pamant. A facut 2 copii cu eva, si le-a zis copiilor, copii, vedeti sa nu iesiti afara dupa ce ati facut baie, ca o sa raciti. Asa, si dupa ce le-a zis, ei au racit, si au pastrat traditia, cand au facut ei copii, le-au spus si copiilor lor, aveti grija copii sa nu iesiti afara dupa ce ati facut baie, ca raciti, si au racit si ei, si asa mai departe, pana a ajuns vorba si la desteptaciunea Youtube-ului, levi sau cum spuneai tu ca il cheama, si i s-a intamplat si lui. Deci avem un stramos comun cand vine vorba de "zicala asta"?
Care poveste pare mai plauzibila?laughing)

| darrio2007 a răspuns (pentru Kevinn2000):

Gresit. Renunt sa mai raspund la incapatanati carora nu le place un raspuns adecvat pentru situatia respectiva. Cei care intreaba si accepta doar raspunsurile pe care le vor, nu cauta o rezolvare. Ci o confirmare. Daca ii contrazici, este si mai rau. Esti la fel de incapatanat ca majoritatea generatiei tale. Fă dupa capul tau că o sa-ti fie „bine". Aici ma opresc. Hai, pa!