| Adrianetc a întrebat:

Daca m-s duce la inot o data pe saptamana, in cat timp mi se va reface structura osoasa a sternului? pentru ca am sternul iesit in afara, iar muschiul drept al pieptului este mai mare ca cel al stangului, poate imi raspunde cineva din propria experienta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Structura osoasa a sternului nu se modifica dupa varsta de 5-7 ani. Insa daca te duci la inot, muschii se pot dezvolta si masca acest defect. O zi pe saptamana este insuficient pentru asa ceva, nu vei obtine rezultate notabile in mascarea acestui defect. Daca vrei sa obtii rezultate, trebuie sa faci inot macar 3 zile pe saptamana, 1-2 ani.

| Adrianetc explică (pentru Brigaela):

Multumesc pentru raspuns, insa m-am dus la doctor si mi s-a spus ca se repara sternul dupa 6 luni de sala de 2 ori pe saptamana la inot. normal ar trebui sa am incredere in doctor.

| Brigaela a răspuns (pentru Adrianetc):

Sigur ca da. eu, ca medic, ma indoiesc, dar iti doresc mult succes!

Nu am stiut ca sunteti medic, dar mi-ati distrus toate sperantele laughing, macar raspundeti-mi la o intrebare va rog : ma pot inalta de la inot? sau este doar un mit

Nu trebuie sa disperi. Eu nu stiu ce diagnostic ai, tu ai spus aici niste chestii babesti care se pot regasi intr-o varietate de diagnostice. daca medicul care te-a consultat ti-a spus ceva, trebuie sa asculti.
Inotul este, din experienta mea, cea mai buna metoda de inaltare. Nu e un mit, rezultatele sunt foarte foarte bune pentru cei care il practica regulat (cam de 2-3 ori pe saptamana) in perioada propice (intre 12 si 15-16 ani)

Va multumesc pentru raspuns, mai ajutati-ma putin : joggingul in fiecare seara ma ajuta cu ceva? ma refer pentru articulatii sau poate ma inalta putin.

Nu te inalti de la jogging. mai degraba te-ar ajuta handbalul, voleiul sau baschetul.

6 răspunsuri: