Parul dupa pensat nu creste nici mai gros si nici mai mult.
Practic tu smulgi un fir de par, si creste altul in acelasi loc, identic cu cel smuls, neschimbandu-se culoarea sau grosimea firului, pentru ca-i imposibil.
Dar dacă din greseala atunci cand le trag cu penseta nu ies din radacina si se rup de la mijloc vor creste mai mari si mai groase?
Nu pot creste mai groase, nu au cum, fiindca firul tau de par este mostentic genetic in felul ala si isi poate schimba consistenta sau grosimea.
Indiferent ca-l tai, smulgi sau arzi, cand creste din nou, va avea aceeasi culoare si grosime.
Mulțumesc! Pai si atunci de ce este mitul acela ca daca te razi in cap sau iti tai sprâncenele cu bicul, parul va creste mai des si mai gros? Deci mitul este fals, nu?
Fiindca este fals, creat de nestiutori.
Dar medicina a evoluta foarte mult si studiile spun clar ca firul de par nu se poate modifica, fiindca creste hormonal si este mostenic de la parintii tai.
Va mulțumesc mult!
Mai am o întrebare! Daca atunci când ma pensez imi aplic și putina apa oxigenata (cu betisorul de ureche) intre zona dintre sprâncene parul va fi mai deschis la culoare? Adica se va decolora? Si cat timp va fi decolorat? Am citit undeva ca cica daca iti decolorezi parul cu apa oxigenata va fi mai aspru și mai subțire. Este adevărat sau e tot un mit?
Parul NU se poate subtia cu apa oxigenata si nici nu devine mai aspru, dar intr-adevar se mai poate deschide la culoare, daca pigmentul original al parului tau este saten sau blond, fiindca nu functioneaza pentru bruneti.
Multi cred ca atunci acnd le cade parul masiv, ajung sa simt ca volumul lui este redus si cred ca li s-a subtiat parul, dar in realitate firul de par NU isi poate modifica niciodata grosimea, fiind mostenit genetic.
Fiecare om este diferit si fiecare mosteneste alt tip de par: mai gros, mai subtire, cret, lins, foaret bogat, sau mai rar samd. pe parcursul anilor, parul nu se subtiara ca fir de par ins ine, ci ca cantitate de fire de par, fiindca ele cad si evident, raman mai putine fire in cap.
Mulțumesc mult!