anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Daca ma simt trist si nemotivat in orice activitate de exemplu gasitul unui job sau activitatile de orice fel, credeti ca ar fi o solutie sa merg la psiholog? Mentionez ca nu am prieteni,ceea ce face situatia si mai grea, n-am cui sa-i spun probleme mele, de asemenea sunt foarte izolat in momentul de fata simt ca nu am chef sa fac nimic, iar atitudinea asta o am de ceva timp. Familia nu ma poate intelege, sunt mai de moda veche ei nu inteleg decat problemele fizice, nu mentale.De asemenea mentionez ca eu nu stau decat cu bunica si cu mama, ai mei sunt despartiti dar tata nu a vrut sa pastreze legatura cu mine.Am 22 de ani, am lucrat perioade scurte de timp, dar din motive legate de varsta gen colegi de 40-50 de ani ma simteam singur si la serviciu poate ca din cauza ca nu faceam ce-mi place pentru ca nu stiu sa fac nimic, deci joburi doar fara calificare dar nu asta e problema. Simteam ca nici banii pe care ii castigam n-aveau relevanta pentru mine.In fine, nu mi-am luat nici bac-ul e mai delicat, locuiesc si intr-un oras foarte mic care ma condamna sa nu pot cunoaste oameni noi, eu stau intr-un fel de loc cu 6 km patrati in total in saracie.Nu-mi pot permite nici macar sa-mi gasesc un job decent, pentru ca majoritatea sunt pline cu colective izolate de la tara cu oameni batrani.Restul trebuie sa faca naveta la 80 km departare tot la genul asta de joburi fara calificare.Am luat la 18 ani tratament cu antidepresive, dar si-au facut efectul doar pe moment, eram in liceu dar tot asa ma duceam la scoala si in timpul liber 0 activitati fiind un oras de rahat! Nu tu un spectacol, nu tu un club, nu tu nimic.Ma simt din ce in ce mai izolat, n-am avut niciodata o iubita, este mai delicat si nici nu stiu cine ar vrea sa stea cu cineva ca mine, sunt un om cu probleme iar oamenii te judeca foarte tare mai ales cand suferi la nivel mental.Am iesit acum cateva zile pe afara dar aveam o senzatie tare ciudata, cred ca ori de la anxietatea din stigmatul lipsei unui loc de munca ori pur si simplu fobia sociala imi joaca feste de la izolare.Mersi daca ai citit pana aici oricum este o situatie delicata, nu ma astept sa inteleaga toti problemele mele.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
18 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Daca nu ti-ai luat BAC-ul si tot nu ai munca, de ce nu pui mana serios pe carte sa-l sustii vara asta?
Asta te va ajuta curand, sa-ti iei un job, ca toti vor sa angajeze numai cu BAC-ul luat.
In ce priveste depresia si starile confuze, ai doua variante sa le rezolvi:
- mergi la psiholog si platetsi o caruta de bani, sperand sa te ajute al un moment dat sau,
- mergi al biserica si vorbesti cu preotul, fara nici un ban dar cu acelasi rezultat.

| Manciu_Emil_1976 a răspuns (pentru Violleta2022):

Dar tu de ce nu pui să înveți ce înseamnă bunul simț și că nu e frumos să intri cu bocancii în viețile altora, nici măcar prin scris?!

| Violleta2022 a răspuns (pentru Manciu_Emil_1976):

Nu cred ca esti in masura sa ma judeci tu pe mine, fiindca ai facut exact acelasi, lucru, ai intrat incaltat cu bocancii in viata si comentariul meu.
Incearca din bun simt (daca-l ai), sa respecti termenii si conditiile de folosire ale acestui forum, fara a intra in polemici cu alti useri, fara sa ma hartuiesti (vezi mai jos, ce nu este permis pe TPU);

Iti dau voie sa-mi ocolesti raspunsurile si comentariile, daca nu esti de acord cu ele, chiar te rog sa ma ingnori pe viitor. Multumesc anticipat!

In ce privesc conditiile de folosire a acestui forum, te invit sa citesti:
https://www.tpu.ro/termeni-si-conditii

40. Ce este interzis pe TPU.ro?
https://www.tpu.ro/intrebari-frecvente

"Ne dorim ca TPU.ro să fie o agora, un spaţiu al exprimării libere, unde toţi membrii comunităţii noastre să se poată simţi în largul lor şi unde să poată interacţiona nestingheriti. Cu toate acestea, trebuie să ne amintim tot timpul că libertatea noastră este limitată de libertatea celorlalţi şi că, asemeni oricărui alt spaţiu public, TPU.ro are câteva reguli de conduită pe care trebuie să le respectăm cu toţii.
În linii mari, pretindem utilizatorilor noştri respectul reciproc, formularea clară a ideilor şi combaterea cu argumente a unei idei, nu desfiinţarea unui utilizator prin injurii.

Fiindcă aceste aspecte nu sunt mereu înţelese la fel de toată lumea, iată ce nu permitem noi pe TPU.ro:
- la nivelul postărilor, se consideră ca nepermis tot ce este pasibil de respingere;
- injuriile, limbajul obscen, agresiunea verbală şi ameninţările de orice fel;
- manifestări ale intoleranţei faţă de orice etnie şi faţă de opţiunile religioase, politice, sexuale etc. ale fiecăruia; instigarea la ură şi intoleranţa;
- spam/publicitate nesolicitată;
- rezolvarea de teme pentru acasă prin intermediul postărilor pe TPU;
- postările triviale sau care nu corespund cu specificul site-ului;
- postările care nu sunt formulate ţinând cont de regulile minimale ale gramaticii;
- postările care instigă la acte ilegale (ex: piraterie, consum de substanţe interzise, furt etc);
- postările care încalcă drepturile de autor, oferind informaţie preluata din alte surse, fără precizarea acestor surse;
- postarea de linkuri de pe diferite site-uri care promovează sau încurajează pirateria;
- hărţuirea utilizatorilor;
- abuzul de orice fel (abuzul de dreptul de a posta, abuzul de dreptul de a vota sau de orice alta funcţie de pe site);
- asumarea identităţii altor utilizatori sau crearea de clone;
- hacking.
În cazul întrebărilor din secţiunea Cauze Nobile, TPU.ro îşi rezervă dreptul de a şterge toate răspunsurile care nu respectă regulile minimei decente, care sunt în afara subiectului sau care ar putea leza imaginea respectivei cauze nobile.
Cine nu este de acord cu aceste reguli este liber să ne comunice acest aspect şi, dacă situaţia nu poate fi soluţionata astfel încât toata lumea să fie multumită, este liber să îşi încheie activitatea pe TPU.ro"

| Mosotti a răspuns:

Tu ai si mari probleme de mediu vad, care pot intretine depresie, desi altii in situatia ta nu au nici pe dracu, doar poate o neimplinire si atat.

Ai vazut ca te simteai mai bine cu tratament?! Nu conteaza ca pe moment, in acelasi mediu erai mai bine, aia era normalitatea. Daca un tratament e bun, ori isi face treaba si apoi cazi iar cand se scoate, deci trebuie luat mereu, ori dupa un timp pana chiar si la 2 ani, se scoate si ramai bine.
Nu cumva le-ai intrerupt de capul tau sa le iei?

Deci fugi la medic de urgenta, spune problema de la a la z, el va spune daca sa te duci la psiholog sau nu, dar tratament ai nevoie clar. Nu prea poti sa-ti rezolvi problemele daca depresia deja ti-a luat cheful de orice, intai trebuie tratata si apoi de la sine iti vine sa faci una si alta, si poate sa rezolvi si din probleme.

| anonim_4396 explică (pentru Mosotti):

Salut! Le-am luat 2 ani de la o doctora psihiatru, mi-a dat seroxat si xanax iar dupa aceea prin 2017 mi le-a intrerupt dar simt ca nu pot functiona maica mea spune ca nu mai e cazul sa iau tratament dar eu o stare de nu stiu cum sa o explic, nu simt nimic sunt gol pe interior, nu simt decat tristete si lispa de chef de orice.Am avut o perioada scurta loc de munca repet, dar simt ca nu ma adaptam cum trebuie imi era foarte greu. Ceva in mine se zbate si spune cauta dracului ceva de munca si lasa gandirile astea iar pe alta parte vine iar ''oaia neagra'' si imi spune ca nu are sens nimic din ce fac nici macar sa ma spal sau sa ies afara sa ma tund, gen activitati necesare.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Mama ta nu are studii de medicina, nici psihologie si nici nu are experienta in domeniu, nu a trecut prin asta, nu este in masura sa zica daca ai nevoie de tratament sau nu. Tu ai depresie, chiar ai doi piloni principali ai depresiei, tristete si lipsa chef de orice, deci e foarte clar.

Normal ca tu constient gandesti ce trebuie, si oaia neagra e boala care-ti pune jos mecanismele motivationale, vointa, dorinta, ambitia, trateaza boala, si apoi vine totul de la sine. Nu sta ca se poate agrava. Du-te la un medic, si daca nu merg 1-2 tratamente, se schimba pana merge, daca a mers seroxat si xanax, ia-l pe ala daca zice medicul, si daca te simteai bine complet cu el, daca trebuie sa iei mereu iei, aia e, sau alt trat mai eficient cu care merge bine, si apoi sa scoata si sa ramai bine.
Daca nu faci asta, boala va invinge, acum, nu munca e importanta ci sanatatea sa dispara depresie, caci altfel oaia neagra va deveni si mai neagra si mai mare.

Tu din 2017 esti nasol si stai asa, ma uimesti. La medic, dezbate problema, fa ceva pentru viata ta sa o iei inapoi.

| Pinkvanilla9 a răspuns (pentru anonim_4396):

Ai vrut vreodată să te sinucizi?

| anonim_4396 explică (pentru Pinkvanilla9):

Salut! Nu am mai intrat pe site, dar da, am avut deseori ganduri negre.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Da. Neapărat.

| Alexuţ02 a răspuns:

Ai nevoie de un mic impuls sa-ti dai seama ca timpul nu merita pierdut aiurea, gandindu-te la chestii triste si avand o atitudine demoralizanta

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Fobia e cauzata de izolare
Dar cauza principala e depresia nu ți s-a vindecat fiindcă depresia are remisie. Da faptul ca nu ai luat legătura cu tatăl tău posibil sa te fi afectat într un fel sau altul ca să scapi de depresie și fobie din ceea ce ai specificat tu ar trebui sa faci o noua schimbare ori sa te muti ori sa pleci dincolo ori sa îți găsești o iubita dar în ultimul rand ar trebui sa mergi la psiholog și sa reiei tratamentul antidepresiv și ceva pentru fobie un anxiolitic
S-ar putea sa scapi de depresie nu cred ca te ai simțit rău din cauza ca nu ai loc de munca ci din cauza ca ești izolat și nu ai des contact cu oamenii dar și faptul ca nu ai loc de munca generează un stres puternic nu club nu spectacol nu club deci sunt mai multe cauze multiple sa zicem trebuie sa le iei pe rand cred ca dacă te ai muta ar fi o soluție sau dacă ți ai face prieteni da într-adevăr cei cu probleme mintale sunt stigmatizati doar un psiholog îți poate da cele mai utile sfaturi dar sa știi ca și prietenii te îngroapă în ziua de azi trebuie aleși cu grija soluția finala e da sa mergi la un psiholog și sa tratezi cauzele ca pastile nu tratează cauzele doar efectele de aia bolile psihice cum e depresia sau anxietatea are remitere și sunt bune doar când le i-ei. Man o sa îți dau o veste nu tocmai ok dar realista când ești la pământ mai ales când nu au și bani nu prezinți nici un interes pentru nimeni
De asta nimeni nu te înțelege omu te înțelege când îți merge bine când ești la pământ toți o iau la vale. Dar dacă ști sa ascunzi depresia și anxietatea sa le maschezi și lumea sa nu știe ca ești bolnav ai șanse de integrare în societate. Fa cumva pana vizitezi un psiholog sa ieși mai des afara din casa sedentarismul și singurătatea alimentează cu doze mari anxietatea mai ales singurătatea.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Si am uitat sa mentionez ceva, am si grave pierderi de memorie sa fie o cauza problemele de mai sus? Nu stiu ce sa mai fac...parca as fi un prost.

| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Asta e un simptom al depresiei sau o boala grava sau deficit de atenție sau multe cauze chiar și statul excesiv pe pc /tel te afectează nu pui creierul sa lucreze nu faci lucruri noi probabil aceleași lucruri le faci. Mergi la medicul de familie dacă ai îți va da trimitere sa faci analize. Amnezie sau alzheimer nu cred ca ai, probabil ai și lipse de vitamine și din cauza unei diete echilibrate.
Cosuma alimente ce conțin lecitina sau supliment bilobil e bun
Da ar putea fi cum am zis cauzele sunt multiple. Cred ca oboseala depresia lipsa somnului și stresul este cauza pierderi de memorie

| brokxy a răspuns:

Oh imi pare foarte rau ca nu ai luat bacul te inteleg foarte bine, dar uite iti dau eu un sfat poate o sa te faca sa te simti mai bine, gandeste-te tu stai cateva zile, si gandeste-te bine ce ti-ar placea sa faci, ce ai visat tu de cand erai copil. Si ia niste cursuri in acel domeniu si dupa vei fi calificat si o sa iti gasetsi un job si te bei putea muta la oras unde o sa iti faci prieteni, stiu ca este mai greu si ca nu ai bani. Si mie imi este greu cu locurile de munca. Si am 0 prieteni in viata reala, mai am 2-3 pe net dar in viata reala 0.
Eu nu te judec dar trebuie sa treci peste asta si singur este greu daca vrei sa fim prieteni da-mi un mesaj aici

| anonim_4396 explică (pentru brokxy):

Off! M-am gandit pentru o perioada sa ma apuc sa invat pentru bac dar nu stiu ce ar schimba.....pentru facultate e prea tarziu cred la 22 de ani cel putin asa mi-au zis ai mei.....plus ca am avut probleme mari cu matematica deci chiar nu stiu.

| Raizing a răspuns:

Esti lenes si plictisit! nu exista leachappy

| anonim_4396 explică (pentru Raizing):

Iti respect parerea dar sa te feresca Dumnezeu sa fii in locul meu atat am spus!

| nastaseelenacristina a răspuns:

Te poti simtii singur si intre prieteni, du te la sf liturghie duminica o sa inveti multe lucruri despre viata toti avem parinti care au prins comunismu, oameni incuiati dar nu e vina lor asa era atunci... puterea sta in tine