| Ptzyvk a întrebat:

Salut! Dacă tata în acest moment are înălțimea de 1.65 și mama de 1.57 și eu la 15 ani proaspat împliniți am 1.65, pot creste pana la 1.75? Vreau sa precizez ca în tinerețe tata a avut în jur de 170 și mama 163. Am auzit ca în majoritatea cazurilor înălțimea se calculează: Înălțimea tatalui+ Înălțimea mamei = rezultatul : 2;
Adică mie mi-ar rezulta ca as avea în jur de 173, vreau sa spun ca m-am apucat de sport.Voi ce ziceți?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| johnnny123 a răspuns:

1. Eu sunt cu 5 cm mai înalt decât tata și cu 15 cm mai înalt decât mama, deci nu există nici o regulă care să spună că înălțimea copilului va fi media aritmetică a înălțimilor părinților

2. Chiar dacă înălțimea copilului ar fi media aritmetică a înălțimilor părinților, sunt curios cum ți-a rezultat că tu ar trebui să ai 1.73 dacă tatăl avea 1.70 iar mama 1.63.

| Ptzyvk explică (pentru johnnny123):

A ups, era +13 adică : 170+163+13 (dacă ești băiat și -13 dacă ești fata) = 346 : 2=173

| Ptzyvk explică (pentru johnnny123):

Acest calcul I. Tatălui + I mamei +13 = rezultatul :2 -> înălțimea ta finala, l am văzut la cel mai bun endocrinolog din Bucuresti

| johnnny123 a răspuns (pentru Ptzyvk):

Indiferent de la cine ai aflat de acel calcul, el este pur orientativ și cu o marjă substanțială de eroare.

Dacă ar fi un calcul exact, asta ar însemna că toți frații de același sex ar trebui să aibă exact aceeași înălțime. Ceea ce în mod evident nu este adevărat.