| YukiMrM a întrebat:

Salut, de 1 saptamana si cateva zile m-am lasat de fumat si baut (vreau sa va spun ca ajunsesem sa consum cate 2L de vin pe zi si cate 1 pachet si ceva de tigari) de cand m-am lasat am o stare groaznica, ma ia mereu ameteala, ma doare capul, sunt mereu ingandurat si parca o parte din mine lipseste.

Ce este asta? Ce pot face sa-mi revin?

Si vreau sa mai mentionez ca sunt mai mereu "aerian".

Nu cred ca mai rezist 1 saptamana fara sa ma apuc din nou de fumat si baut, va rog sfaturi.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| KLU a răspuns:

Fa sport. mananca bine si odihneste-te.

nu te astepta sa te poti lasa de fumat/baut brusc. trebuia sa le inlocuiesti cu altceva.

eu de exemplu, dupa ce alerg 2km si mai fac si la sala 2-3 aparate si jumatate de sac de box, chiar nu mai simt nevoia de tigara. am incercat fortat sa fumez una, dar mi s-a facut rau.

6 răspunsuri:
| anad a răspuns:

Cel mai bine ar fi sa rezisti si sa nu te apuci din nou! Inlocuieste-le cu mancare(bomboane, seminte, biscuiti, floricele), iar vinul cu sucuri si apa de cate ori simti nevoia! Dupa inca cateva zile vei vedea ca-ti amintesti tot mai rar. Iti trebuie multa vointa si ar fi pacat sa renunti dupa ce ai reusit atata timp (e foarte bine o saptamana!).

Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

E drept nu eram ca tine, eram doar un bautor ocazional, dar in urma cu 15 ani m-am lasat si de atunci n-am consumat nici macar un strop de alcool.
Sigur ca, la inceput, te mai gandesti, dar dupa putin timp nu te mai tenteaza deloc, daca ai taria sa rezisti. Succes!

| baru a răspuns:

Nu fac pe grozavul, dar nu poti sa le lasi dint-ro data. Incearca sa le raresti si cu alcolul si cu tutunul. Fa-ti o portie de vin si una de tigari. O imparti si vezi cum merge. Daca merge bine incepi sa raresti. Daca vei continua cu tutun si alcool, in timp foarte scurt vei fi gata. Deci -----Pentru tine lupti nu pentru altul Putina ambitie si se rezolva. Bafta

| Derye a răspuns:

Fii atent, iti dau eu o reteta: zici ca consumai 2L vin si 20 de tigari.
Maine iei 2L vin si 20 tigari.
Poimaine iei 1L vin si 10 tigari.
Ras-poimaine iei 0, 5L vin si 5 tigari
si tot asa.
O sa ajungi la un paharutz mic pe zi si cateva tigari si intri in normal. Nu renunta deodata, ca te simti "high"!

| robert1239 a răspuns:

Eu zic sa incerci sa rezisti.Este greu sa te lasi de un "hobby" nu? Asta se intampla si cu corpul tau acum.Este obisnuit sa reactioneze la tigari si alcool.Esti cum s-ar spune intr-o perioada de sevraj. Daca reusesti sa treci de aceasta perioada te vei simti ok.Incearca sa nu stai toata ziua sa te gandesti la alcool sau la tigari sau ce sa faci sa nu le iei in mana. Pune mana si fa ceva sport.Alearga dimineata, stabileste-ti o alimentatie pusa la punct.Multe fructe si legume si sport.Macar dimineata ia un trening pe tine si alearga.Succes!

| Damian_Robert_1986 a răspuns:

Abtine-te, pur si simplu, e doar subconstientul tau, ocupati timpul facand orice altceva, imi place ca te-ai lasat dintr-o data, numai oamenii cu coloana vertebrala pot face asta! ai felicitarile mele, incearca sa nu te mai gandesti ca ai vrea sa fumezi, cand te enervezi, aduti aminte ca tigarile iti provoaca starea asta ele nu te calmeaza. in 3 saptamani nu o sa mai ai nici un fel de dubiu ca vrei sa fii nefumator, in 6 luni corpul tau se regenereaza complet. PS: am fumat 17 ani si la fel m-am lasat de ele dintr-o data. NU INCERCA SA INLOCUIESTI STAREA DE DISCOMFORT CU NIMIC (bomboane, gume, stixuri) fii puternic in continuare, si ai sa-ti aduci aminte de vb mele. te salut! succes