| Rares93 a întrebat:

De 2 saptamani iau doxiciclina si skinoren. In prima faza cosurile s-au uscat. Vin dupa un tratament esuat cu Isotrexin. Acum cosurile mele sunt foarte rosii mai ales pe obraji, pe pometi. Am avut cosuri si acum un an si dermatologul mi-a dat tetraciclina si skinoren prin decembrie anul trecut iar prin aprilie mi-au trecut nu mai aveam aproape nimic. Toata vara a decurs aproape perfect, mai aveam cate unul sau doua aproape nesemnificative. Prin octombrie mi-au aparut iar putine cosuri si am considerat sa ma duc la dermatolog. Am început tratamentul cu isotrexin pentru o luna si mi s-a umplut fata. Dermatologul mi-a spus sa continui inca o luna cu acelasi tratament si s-au agravat mai tare si am schimbat tratamentul acela cu acest tratament pe care îl iau si astazi. Ce pot sa fac? Sa mai astept? Au trecut 2 saptamani. Antibioticele stiu ca isi fac efectul bine dar mai greu. Am auzit ca initial se fac mai rau prima data acneele cand iei antibiotic. Asa e?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
11 răspunsuri:
| aDEeLAa a răspuns:

De regula, un dermato bun iti face analize inainte sa iti dea pastile. Nu cred ca e ok sa se agraveze, in loc sa se vindece.
Eu as incerca alt dermato.
Am luat 3 luni roacutane ( nu mi aduc aminte cum se scrie) si mi se ameliora in fiecare zi tenul.Si eram grav la inceput Dar mna... Dupa alea 3 luni, trecusera toate cosurile.
Nu ti-a dat nici crema ceva? Ori ai incredere deplina in el si vezi ce face, Ori ceri parerea si altui dermato.

| Rares93 explică (pentru aDEeLAa):

Cred ca din ianuarie o sa consult alt dermatolog. simt ca nu mi acoreda destula atentie dermatologul actual, mi-a dat decât skinoren cu doxiciclina odata la 24h si atat. nici macar ceva vreo solutie.

Răspuns utilizator avertizat
| LoVance0000 a răspuns:

Vezi ca un antibiotic cred ca e bun dar skinoren ala vezi ca nu pentru toti e bun.Eu am folosit si nu era bun pentru mine skinoren.Am citit ca irita fața

| Rares93 explică (pentru LoVance0000):

Si ai scapat de ele?

| LoVance0000 a răspuns (pentru Rares93):

Secretul la mine a fost ca am lasat toate porcariile de creme si solutii ca nu si faceau efect niciuna.Am fost la cel mai bun dermatolog si trebuia din nou sa l vizitez dar nu aveam bani pentru atatea consultatii si nu am mai mers.Ma spalam cu sapun cu sulf, dupa aceea de la un timp mi am cumparat argila albastra si mereu ma dadeam cu aia in strat grosut, o dadeam mai des pe fata si evitam sa mananc ceapa, condimente in mancare, cum mi-a zis dermatologul, ciocolata nu am putut o lasa.Se evita piper, boia, oligoelementele.Ca sa dau masca uscata de argila jos o dadeam asa si apoi ma spalam.Si observam cand beam antibiotic sa zic pentru raceala ma ajuta si la ten

Am vorbit cu doctorita mea de familie si i am aratat si niste bubite pe burta aparute din cauza tratamentului. Mi a spus sa opresc antibioticul. Am de gand sa incerc mușetelul si o crema numita Mimoza care m-a ajutat si in vara. Ce spuneti, este ok?

| LoVance0000 a răspuns (pentru Rares93):

Pentru cele pe burta e binisor! Eu as folosi o crema cu zinc si intai as da cu sapun cu sulf! ca de aceea spun :am citit acum despre crema de care zici scrie ca e regeneranta in arsuri si cicatrici.

Astăzi am fost la alt dermatolog mult mai renumit in orașul meu. De azi am inceput Isotretinoin pe durata de 5 luni. Sper sa decurga cum trebuie.