Buna!
Incearca sa iei Eritromicina(2 la 6 ore).Ar mai fi si Strepsils si Trachisan.
Dar s-ar putea sa ai totusi o infectie virala.Incearca totusi niste comprese.Ai avea mai multe variante:
* Compresa de varză: Se taie cotorul din varză, se zdrobeste cu sucitoarea pînă se înmoaie. Varza astfel prelucrată se aplică în jurul gâtului şi se acoperă cu o cârpă de lână. Varza se poate fierbe pentru a fi mai moale.
* Compresă de untura: se încălzeste untură într-o tâgaie (poti lua de ulei) pâna devine fierbinte. Cu acest fluid fierbinte se îmbibă o cîrpă de lână cu care se acopera gâtul; încercati sa puneti cît de cald se poate (cît sufera pacientul) în jurul gâtului. Se acoper cu o eşarfă si se lasă peste noapte.
* Compresă de brânză: brânza se întinde în mod egal pe o batistă, acesta se aplică în jurul gâtului, se fixeaza cu o eşarfă şi se ţine câteva ore, de preferat peste noapte.
* Compresa de loess: 2 - 3 lingure de loess (de la farmacie sau magazin de droguri) se amestecă cu puţină apă într-o pastă, se intinde pe o batistă se fixează cu o esarfă de lână. După câteva ore, când loess-ul s-a uscat, se schimbă.
* Compresa de cartofi: cartofii se fierb, se zdrobesc, se întind pe o batistă, care se aplică in jurul gâtului şi se fixează cu un şal. Aveţi grijă, ca cartofii să nu fie prea fierbinte - pericol de arsuri.
Pe langa asta, ia eritromicina(2 la 6 ore)si o sa-ti treaca.
Sper ca te-am ajutat.O zi frumoasa!:*
Salutari! Si eu am cam aceeasi problema.Eu iau Septolete(inainte de a lua bei apa si astepti 30 min si dupa il iei si abia dupa 2 ore poti bea sau manca) si mai iau si Sirop de Patlagina.
Eu te sfatuiesc cel mai bine sa te duci la un medic sau la o farmacie pentru ca medicii/farmacistii stiu cel ma bine ce trebuie sa iti administreze.
Buna! Si pe mine ma doare gatul.
A inceput acum 2 zile.Asa a inceput si la mine.Ma ustura apoi durea tot mai tare. Farmacista mi-a recomandat Strepsils.I-am spus sa mi-l dea pe cel m-ai puternic.Mi-a dat Strepsils Intensive, si sincer, nu ma mai doare asa de tare.
Mi-am luat 9 pastile petru 3 zile.Azi este a3a zi,si nu prea ma mai doare.A, am uitat sa-ti spun ca nu trebuie sa bei sau sa mananci dupa ce ai luat pastila, si sa iei pastila dupa ce mananci.Se ia de 3 ori pe zi, dimineata, dupa-amiaza si seara.
Sper ca ti-am fost de ajutor.
anonim_4396 întreabă: