| Andrei0229929377w a întrebat:

Salut, de 5 zile mi-am pus ghips pentru ca mi-am fracturat piciorul jos la ou, trebuie sa stau 3 săptămâni cu el, a început sa ma doara când stau cu el în jos, nu ating pământul, în cârje când îl țin în jos ma doare de mor, în pat nu ma doare cand stau cu el întins, știe cineva de ce? DAU FUNDA

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Pentru ca sangele ti se duce in picior si iti amplifica durerea. Eu cred ca ti s-a recomandat ca in primele zile sa nu il tii in jos.
Abia l-ai pus in ghips.

| Andrei0229929377w explică (pentru darrio2007):

Nu calc în el, doar îl țin in jos și nu ating pamantu

| darrio2007 a răspuns (pentru Andrei0229929377w):

Deci valabil ce ti-am scris mai inainte. Nu trebuie sa te sprijini in el ca sa te doara.

| DjSannan a răspuns:

Este posibil ca durerea să fie cauzată de faptul că ați stat mult timp cu ghipsul în jos și astfel mușchii și articulațiile piciorului au devenit rigide și dureroase. De asemenea, poate fi o durere de tip "fantomă", care este o durere care apare după o leziune sau o intervenție chirurgicală la o parte a corpului, chiar dacă acea parte nu mai este prezentă sau nu mai este sensibilă.

Este important să vă întindeți și să vă mișcați piciorul în timp ce purtați ghipsul pentru a evita rigiditatea și durerea. Puteți întinde mușchii și articulațiile piciorului prin mișcări ușoare de îndoire și de întindere. De asemenea, ar putea fi benefic să solicitați ajutorul unui fizioterapeut pentru a vă învăța exerciții specifice pentru a vă ajuta să mențineți mobilitatea și să reduceți durerea în timp ce purtați ghipsul.

Dacă durerea este intensă sau persistă, ar trebui să vă consultați medicul sau chirurgul pentru a vă asigura că nu există alte probleme care cauzează durerea. Este posibil să fie necesar să faceți modificări la modul în care purtați ghipsul sau să luați medicamente pentru a gestiona durerea