Nu cred ca te-ar ajuta nici mama psihologilor..esti fara scapare..serios daca nu iti schimbi modul de viata!
Remediu:
Devin-o ordonat cu tine insuti,impune-ti singur un program,de masa,banuiesc ca mananci si pe fuga si la ore aleatoare.
Cu dormitul,,asta fiind de fapt si boala ce te roade, sa stii ca omul moare daca nu doarme, anchetatorii foloseau in trecut aceasta metoda, nu lasau sa doarma prizonierii, pana deveneau legume, asa le spalau creierul si smulgeau de la ei informatii etc..deci revino la somnul normal, sera si dimineata nu la 3 dupa maiza trezirea.
Cumva ie-i iarba, droguri, energizante? etc..si ele sunt un factor de cumul la stresul la care te supui zilnic, tu insati, prin faptul ca te face sa fii detasat de realitate, acea plutire fiind de fapt o incetarea a cortexului de a fi conectat cu realitatea, suprman..si astfel tragi de organism peste limita admisa,suportata in mod normal cand organismul se autoprotejeaza prin efectul de oboseala profunda si intrarea in somn.
Daca o tii asa,sanatatea ta fizica se va subrezi galopant,pesimismul tau se va agrava si gandurile negre de care pomenesti se vor amplifica.ia masuri si incet si nu imediat rezultatele pozitive se vor simti. daca renunti la cele de mai sus iti revii, insa sa TOTUL ESTE SA VREI!
Cauta-ti un aliat, sa te sustina moral, caruia sa te destainuiesti, pe cineva apropiat, sau la biserica etc
Succes!
Nu trebuie sa mergi la psihologi, trebuie doar sa-ti schimbi modul de viata!
Daca esti stresat indelungat, creierul este suprasolicitat in permanenta, iar rezultatul este exact ce ai tu.
Programul zilnic trebuie sa fie 8/8/8, adica 8 ore munca, 8 ore DISTRACTIE, relaxare si 8 ore SOMN, pentru odihna.
Daca esti atat de aglomerat cu serviciul, redu timpul zilnic de lucru la 8 ore, MAXIM 10 ore (de 2 ori pe saptamana). Daca nu merge altfel, vorbeste cu sefii tai, spune-le ca nu mai poti, sa se respecte Codul Muncii!
Daca nu sunt rezonabili, schimba-ti locul de munca! Sanatatea ta este primordiala!
Nu castigi atat cu ore suplimentare si stress, cat vei cheltui mai tarziu pe medici si medicamente.
Cand ai terminat la locul de munca, sa urme macare 3-4 ore de relaxare, intr-o gasca vesela.
Poti sa te ocupi si de hobby-ul tau sau alte activitati complet diferite de cel de la locul de munca (gradinarit, drumetii cu prieteni etc.
Somnul trebuie sa fie de relaxare. Sa te culci cel mai tarziu la orele 23 si stai in pat, cu ochii inchisi, chiar daca nuadormi instant. O cana de lapte calduta (eventual indulcit si cu putina miere de albine), bauta inainte la culcare te relaxeaza si-ti ofera un somn linistit.
Si, cel mai important: vezi partea buna a lucrurilor, lasa-te de negativisme!
Doar tie-ti faci rau daca te tot framanti.
Consulta un psihiatru! Depresia e o boala psihică și cand se cronicizeaza trebuie neaparat tratată medicamentos!
Toata chestia e de la somn. Ia sa dormi 8 ore ceva vreme sa vezi cum se indreapta toate instant.
Trezit la 7 ai culcat la 3 rezulta 4 ore de somn, plus agitatia data de programul încărcat, e suficient sa ai asemenea stari
Dormitul cel putin 6 ore ar fi un inceput bun, orice mai putin de atat pe o perioada indelungata are efecte negative. Si incearca sa scazi din lucrurile care iti displac prea mult sau te fac nefericit, evident asta nu inseamna tot pentru ca nu toate lucrurile pe care le facem ne aduc fericire, dar daca fara ele te-ai simti mai bine si nu ar avea un efect mare asupra vietii profesionale, atunci merita.
Dar cred ca cel mai important lucru, oricat de clișeu suna, nu lasa lucrurile sa te faca nefericit sau sa te enerveze, noi suntem singurii care decidem daca ceva ne afecteaza. Asta simplificat ar fi sa incerci sa zici mai des la un lucru sau o situatie nefericita: "Eh, da-o in p... mea".
Bafta in viitor
Nu cred că stoparea activităților m-ar ajuta. Astea sunt singurele chestii care mă țin în viața, daca m-aș opri cred că aș înebuni. Practic timpul ocupat mă ajută să trec peste tot felul de gânduri și prostii
anonim_4396 întreabă:
User252426 întreabă: