| KarimIonuț11 a întrebat:

Salut, de azi cand am pus mana la gat am simtit 2 galci una in stanga si alta in dreapta se misca, bine ca am baut si rece de la congelator. Voi aveti cand puneti mana?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| giulia283 a răspuns:

Ăia sunt ganglionii. În general apar când esti răcit.

4 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ai ganglionii inflamați. Cumpărați antiinflamatoare iar daca nu se retrag, consulta un medic!

| Andru_Alex_1989 a răspuns:

Salut. s-ar putea sa te fi scarpinat sau atins cu mana murdară. si eu am atins gâtul cu mana murdară si mi-a apărut pe gât in partea dreapta ca o biluta sub piele. si daca o ating o simt. încearcă să nu le deranjezi. si sa ai mainile curate cand pui mana la gât. pielea din acea zona e foarte sensibilă. însănătoșire grabnică.

| Violleta2022 a răspuns:

Galcii aia, sunt ganglioni limfatici inflamati, din cauza unei infectii!
Nu, noi nu avem "galcii" aia, decat daca ni se intampla sa avem infectie, asa cum ai tu acum.
Te sfatuiesc sa mergi al medic sa faci un examen "exudat faringian" unde eti se va recolta din gat si de pe acei galci, materie (infectie) ca sa se poata depista, bacteria cu care esti infectat si sa primesti tratamentul cu antibioticul corect, ca sa omoare acea bacterie.
Nu recomand luarea dupa ureche a antibioticelor, pentru ca, ai toate sansele sa nu pici pe antibioticul corect si sa bagi inutil in corp, un alt antibiotic, care-ti sensibilizeaza sistemul imunitar si nici macar nu te ajuta cu infectia din gat.
Mergi la medic si fa acel examen oral, este simplu, nedureros si nu costa nimic, daca ai trimitere de la medicul de familie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu am ce descrii tu, dar nu cand pun mana la gat ci cand o pun intre picioare.
P.S.: Ganglionii sunt tot timpul prezenti, dar se umfla cand esti racit.