| biencutza_7855 a întrebat:

De azi dimineata am facut febra 38, 2 si tusesc.Plus ca ma dor ochii si am frisoane. Ceva remedii? Ar trebui sa stau acasa?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Etelca a răspuns:

Si eu sunt bolnava, iar duminica trecuta am facut febra 39 plus ca am vomitat de 2 ori.Eu aproape m-am insanatosit.Iti recomand Coldrex,antibiotice,sirop Stodal,Mucosolvan sau Plantusin,Nurofen,Paracetamol,Aspirina, multe lichide, multe fructe si cam atat.Daca te dor ochii du-te la un oftalmolog. Poti sa-ti pui picaturi de ochii. Poate ca ai stat mai mult in casa si dupa aceea ai iesit repede si ai luat contact cu aerul rece.Stai in pat! Nu te duce la scoala pana vezi ca-ti este mai bine! Nu mai sta la calculator si televizor! Dormi mai mult! Sper ca ti-am fost de ajutor! Insanatosire rapida!

5 răspunsuri:
| Maariiaa a răspuns:

Bună,
Nu ai nimic grav,este doar o răceală,care netratată va deveni gripă sau viroză.
Sezonul acesta toți sunt răciți și foarte mulți copii au viroze și gripe.
Trebuie să mergi la farmacie și să îți cumperi un tratament medicamentos. Îți recomand să iei parasinus,sirop de la hipocrate de răceală și gripă(este foarte,foarte bun),coldrex și multe ceaiuri su miere si lămâie calde,care te ajută foarte mult.
Da, trebui să stai acasă o săptămână, depinde cât de repede îți trece răceala. Dacă ești bolnavă nu trebuie să intrii în contact cu altcineva. Virușii care tu îi ai sunt contagioși și se transmit.
Pentru siguranța ta ar fi bine să te duci și la un consult medical.

Sper că te-am ajutat!
Multă sănătate!
Să te faci bine repede, repede!

| darrio2007 a răspuns:

Ar trebui sa te duci la doctor.Multa lume este racita in aceasta perioada.El va hotari daca stai acasa.

| Lala20 a răspuns:

Da in mod clar ar trebui sa stai acasa! Zi-i cuiva sa mearga la o farmacie sa iti cumpere sirop homeopat Stodal, sau Mucosolvan (pastile sau sirop). Daca nu iti trece cat de cat, mergi la doctor luni pentru anti-biotice! Stai in pat cu ochii inchisi si nu te uita prea mult la Tv sau la calculator. Bea lichide calde. Pentru febra, ia nurofen sau paracetamol/coldrex. Sper sa te faci bine! Funda?

| 7lucian8 a răspuns:

Eu abia am scapat...gripa ai,,, stai in casa...eu m-am refacut cu paracetamol.si sirop de tuse.are sa vina si nas infundat dupa aia cel putin eu asa am fost

| GabiGabrielle a răspuns:

Sigur ca trebuie sa stai acasa.
Dar cel mai bine este sa mergi la medic.