| alin180 a întrebat:

De cam doua saptamani am inceput sa fac exercitii fizice:flotari(25 prima serie,15, 10),genoflexiuni,gantere,haltere (acasa) cu niste gantere si haltere improvizate(ca haltera folosesc 1 bara de fier groasa cam 15 kg si gantere facute de mine din ciment (13 kg una si fac 14 repetari pe mana a cate 2 serii (pauza 90 secunde) si de cateva zile ma cam dor coatele si au tendinta sa trosneasca(de multe ori o fac cand intind mana). Stiu ca este din cauza exercitiilor insa pot sa le fac fara probleme in continuare doar ca ma dor coatele big grin Vreun sfat? Sa mai reduc din exercitii sau sa nu mai fac deloc pana imi revin? big grin FUNDA

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Krush a răspuns:

Incerca sa iti faci un fel de orar cu zile.
Ceva de genul intr-o zi faci flotari, intr-o zi genoflexiuni, intr-o zi haltere, dar intr-o zi sa nu faci exercitii, un fel de o ''pauza''.

Funda?!

| PapaRay a răspuns:

13kg mi se par cam prea grele pentru incepator.Ar trebui sa incepi usor, cu una de 5kg si apoi mai cresti.
Pauze faci? Nu trebuie sa te "omori" acum in fiecare zi cu greutatile mai ales daca esti la inceput.Te dor "coatele" din cauza ca ai inceput destul de tare si muschii inca nu s-au obisnuit.
Fa o pauza de 1-2 zile pana ce iti revii.
In timp nu o sa mai ai genul acesta de problema.

| alin180 explică (pentru PapaRay):

Normal ca fac pauze, m-am informat destul de mult inainte sa incep.De mancat mananc bine.Cam 4-5 mese pe zi(lapte,branza,oua fierte,carne, cartofi, fructe, verdeturi etc, mai bag pe la scoala si niste sendvisuri) si consider ca ma hidratez suficient.O sa fac cu mai putine kg big grin Ce crezi despre alimentatie? big grin Si despre exercitii sunt bune(folositoare) la cresterea masei musculare?