| cls12 a întrebat:

Salut!
De cam o lună de zile am o stare nașpa: somnolență,vedere încețoșată,temeri.
Am fost la spital, am stat internat o săptămâna și mi-au spus ca a fost un atac de panica, dar mă tem sa nu se agraveze, mă gândesc la asta zi de zi.
Mă culc obosit, mă trezesc obosit.
Efort nu pot sa fac deloc.
Stau retras (numai in casa pe telefon).
Se poate rezolva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Invictusman a răspuns:

Aia sunt analfabeți funcționali.
Ai anxietate. Da, se poate rezolva la un psihiatru cu tratament anti- anxietate și antidepresiv, psihologul nu prea o sa te ajute având în vedere problema ta.

Atac de panica cauzat de frica, de anxietate, la tine nu mai e o stare cum o au oamenii normali e deja patologie și trebuie tratata urgent pana nu devina cronica.
Fă-ți programare nu mai amâna daca vrei sa ieși din bucla ta.
Tulburare anxioasa ai.

Multă sanatate.

| RAY a răspuns (pentru Invictusman):

Dar nu prea te rezolva, psihiatru nu sta sa te asculte, baga tratamente, eu am acelasi de un an, culmea mossoti mi-a spus de un medicament

| Invictusman a răspuns (pentru RAY):

Nu e nevoie de "ascultat" s-a produs un dezechilibru chimic sau hormonal psihologii nu îl poate ajuta prea mult, are nevoie de calmante, fără calmante nu o sa poate ieși din bucla lui, sau cu niște vorbe puerile care probabil le știe și el. Are deficienta de dopamina și serotonina, creierul e afectat.

E o frica iraționala pe care doar el o poate gestiona și elimina treptat.
Nu o dat prea multe detalii sa tragem o concluzie finala.

Vrei sa vb cu iubita ta

Cine e aia? Eu nu am nici o iubita pe TPU rolling on the floor sper ca nu te referi la inyourmind rolling on the floor de aia nici nu vreau sa mai aud.

Episod psihotic o avut de lau ținut 7 zile nu atac de panica.
El și acum are probleme datorita acestui episod de aia nici nu o formulat corect întrebarea și logic.
O va da în psihoza dacă nu va merge la psihiatru 100%

Tu cum te mai simti?

Am momente când sunt ok și momente când plâng după părinți îți dai seama.
Mai ies din când în când pe afara, ma cauta unii prieteni ce mi-au făcut rău dar nu vreau sa mai aud de ei, nici nu le-am răspuns la interfon.
Am probleme cu greutatea fiindcă sunt abonat la KFC în rest sunt ok, mersi de întrebare man.

Nu sunt eu cu discord ul, sunt pudic rolling on the floor și mai indiferent.
Și o fi și dilia aia pe acolo rolling on the floor

Sa stii ca nimeni nu iti da o mana de ajutor,majoritatea vor rade de tine,trebuie sa dai un sens vieti,pentru mine slabitul,lucru,invatarea sunt chesti care dau sens,stiu cum e,e trist, e trist ca traim intr o socitate de pshiopati fara mila, empatie, ajungi sa ii vezi pe toti ca niste monstri, gunoaie

Asta era si faza

Intru si pe tik tok cand vad in ce tara traiesc, jesus

Pai de aia m-am izolat ca eu am o părere proasta despre Romani și Țigani, mulți sunt perverși si Ipocriți.
Dacă rad ori o sa ajungă la reanimare ori la medicul legist, eu nu permit la nimeni sa rada de mine, mai ales ca am rămas fara părinți, nu am empatie pentru Romani și Țigani decât mici excepții ca știu ca unii chiar sunt oameni.
Rad ăștia adolescenții ca ăștia sunt mai retardați și needucați care sunt întreținuți și se dau mari cu lucrurile cumpărare de părinții lor, cocalarii și analfabeți funcționali.

La fel si eu,am decazut ca societate,romani sunt tiganiti rau de tot,suntem de rasul ue, majoritatea sunt crestini mann, e penibil, imbecil, orice chat romanesc contine injuraturi, jigniri, mai rau ca in africa, nu te izola prea mult ca nu e bine

Tu ma crezi ca unul o ieșit dintr-o x7 și si s-o dus sa își facă nevoile fiziologice pe unde o apucat laughing
Suntem o tara de cocalar și primitivi.
Culmea wc-ul era la câțiva pasi de el ca să vezi rolling on the floor mașina de zeci de mii de euro și el se pisa la colt rolling on the floor
Lasă-mă frate ca sunt scârbit de Romani și Țigani.

| Invictusman a răspuns (pentru Invictusman):

Dintr-un *

Ți-ai revenit, se vede acest lucru.
Ma bucur pentru tine, evoluezi vad pe zi ce trece.
O sa scapi cât de curând de orice problema dacă o ții tot asa.

| cls12 explică (pentru RAY):

Acum am o apăsare pe in partea stânga sus și mă simt obosit toată ziua

| cls12 explică (pentru Invictusman):

Unde pot sa îmi fac programare?

| Invictusman a răspuns (pentru cls12):

La psihiatru

| sadrian46 a răspuns (pentru Invictusman):

Pe ce te bazezi când pui un asemenea diagnostic, pe câteva cuvinte spuse de el?

| Invictusman a răspuns (pentru sadrian46):

Am studiat Psihiatria mai bine ca tine și nu îl poate interna pentru asa ceva 7 zile niciodată, decât dacă are episoade de psihoza.
Dupa cum vezi el nu ma contrazis cu nimic.
Nu te internează ăștia 7 zile în unele cazuri când ai covid și ești pe moarte darmite când ai un atac de panica. E la mintea cocosului.

| sadrian46 a răspuns (pentru Invictusman):

Ei, dacă e la mintea cocoșului, cu mintea cocoșului nu mă pun.

| Invictusman a răspuns (pentru Invictusman):

Și nici pentru anxietate.

Eu V-am spus cum a fost, am fost la medicul de familie acum și mi-a dat calciu și niște ceaiuri, luni mă duc sa îmi fac o programare la raza sa fiu sigur ca nu am ceva, si dacă nu mă duc la pisihiatru

| Invictusman a răspuns (pentru sadrian46):

Trebuie sa gândești logic ca pentru un atac de panica nu te internează nimeni o săptămână sau tulburare anxioasa.
Cine știe câte afecțiuni are băiatul și nu știe sa le transpună prin cuvinte.
Dacă îl doare pieptul e anxietate și trebuie sa ia magneziu b6 și calciu, și dacă simte ca nu poate face nimic e depresie, depresia fura toată energia și motivația, interesul, anxietatea are la baza doar frici iraționale, nejustificate.
Dacă la psihiatrie la internat 7 zile sigur o avut cevs mai grav decât un atac de panica. Poate are și probleme cu inima. Tot ce o descris el sunt simptomele anxietății 99%
Credeam ca sunteți mai serios dar dați uneori răspunsuri puerile.

Cam așa ceva ar fi, mulțumesc mult!

Du-te la psihiatru sa vezi ca o sa îți dea același diagnostic.

Ok,mulțumesc,exista rezolvare la ce am eu?

Dacă ai anxietate da, exista, se poate trata chiar vindeca dacă dai de un medic bun și îți face o schema de tratament eficienta.
Și problema cu atacurile de panica se rezolva desigur la psihiatru dar trebuie sa înveți sa nu ți le induci tu singur în unele cazuri.
Eu ți-aș recomanda și minim 5 ședințe de psihoterapie pe lângă tratamentul prescris de medicul psihiatru.
Nu ai dat prea multe detalii asa ca nu pot sa trag o concluzie care e cauza problemelor tale.

44 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

O luna nu poti avea un atac de panica, ai facut ceva analize cardiace, sanguine?
ti au dat ceva medicamente, cand iei xanax cum te simti?

Mi au dat calciu și cam atâta

Nu am făcut nimic, doar calciu

Cumpărați magneziu b6 pentru 3 săptămâni și ceai de sunătoare dacă nu vrei sa mergi la psihiatru și vezi cum o sa te simți după o luna de zile.

Mi-a dat doamna exact ce mi-ai spus

Vezi? Când spun eu ca am studiat unii nu ma cred, eu nu vorbesc aiurea sa ma aflu în treaba.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Se poate rezolva în multiple modalități.
Dar dacă stai numai pe telefon nu se rezolvă.
Tocmai acel efort care zici că nu poți să îl faci deloc, trebuie să îl faci.
Știi ce i-a spus Isus unui slăbănog ca tine.
Scoală-te. Ia-ți patul tău ( era un pat pliabil și portabil) și umblă.
Asta nu în sensul de - du-te și plimbă-te aiurea, ci umblă ca să faci ceva.
Asta trebuie să faci. A sta pe telefon înseamnă a executa ceva lipsit de sens și responsabilitate. Dacă poți asta, poți și mai mult. Încearcă puțin peste asta, zilnic, ceva în plus. Așa cum a spus Isus, umblă.

| Freya1 a răspuns:

Atacul de panica se poate controla dar mai greu.Gadeste-te la ce te-a putut speria, stresa sau traumatiza mai ales in ultima vreme dar și cu ani in urma.Asa poti sa găsești cauza si sa o elimini treptat.
Nu e o solutie sa te izolezi. Poti sa iesi luând pe cineva cu tine, ca daca te închizi mai rau faci.
Atacurile de panica sunt un fel de frici nefondate si incontrolabile.Asa ca trebuie sa iti elimini frica si stresul.

| Invictusman a răspuns:

Natural nu mai poți rezolva, e deja tardiv, și nici cu pastile naturale sau ceaiuri fiindcă sunt frecție de picior de lemn.
Nu ai de o luna de zile, de o luna de zile au reieșit simptomele la suprafață, tu de fapt aveai mai demult anxietate dar ai fost superficial și nu iai acordat atenție, anxietatea ta era deja bine înrădăcinata doar ca acum și-o arătat colții.
Probabil o scânteie o agravato, un stres major, stres posttraumatic, trauma fizica, verbala etc.
Cu cât te izolezi cu atât anxietatea ta va fi mai greu de tratat.

| Invictusman a răspuns:

Dacă ai stat la psihiatrie înseamnă că ai avut un episod psihotic major, o forma de psihoza acuta, nicidecum sa te tina 7 zile pentru un atac de panica. laughing
Ăștia de la județean au trimis-o jigodiile după 2 zile pe mana acasă deși avea crize de covid și bazinul rupt, hernie hiatala în mișcare, tensiunea mare și altele și pe tine te-au ținut 7 zile pentru un atac de panica rolling on the floor
A fost un episod psihotic treci prin probleme delicate băiatule nu te juca cu viata ta ca dai în psihoza cronica și ai dat-o Dracul.

| chuckmanson a răspuns:

E posibil să ai diabet. Du-te la endocrinolog!

| Cksihja a răspuns:

Cum adică ai stat o săptămână de la un atac de panică. Dacă ai un atac de panică de obicei te calmează și te trimit acasă.
Am avut și eu un atac de panică dintr-un motiv banal dar nu a fost cum ai descris tu, inima mi-a bătut aiurea am fost neliniștit și faptul că nu avusem atacuri de panică până atunci a agravat situația. Nici măcar nu știu de ce a apărut și care era motivul real doar a apărut pur și simplu.
Probabil stai prea mult pe telefon și ochii tăi sunt obosiți de aici somnolența și vederea încețoșată, temerile sunt cauzate de schimbări, ești atât de concentrat pe telefon că uiți unde ești și astfel că în momentul când lași telefonul jos devii dezorientat. Dacă până acum am avut dreptate ar trebui să faci o pauză de la ce faci și să faci altceva.

| IchigoKurosaki a răspuns:

In ultimul timp ai depus foarte mult efort in activitatile tale si poate te uiti la lucruri creepy si incepi sa devii paranoia, sa ai iluzii prin casa, lucruri de genul. Poate sa iei si tu o pauza!

| borsec06 a răspuns:

Hello! Nu am iesit 1 an din casa, aveam atacuri de panica si credeam ca am probleme cu inima. Am reusit sa merg la psiholog si am urmat tratamente homeopate care m-au linistit. Am facut sute de analize pentru ca efectiv credeam ca mor, dar totul era doar in capul meu si atat. Nu stiu ce sfat sa-ti dau, la mine a mers faptul ca am reusit sa ma expun la situatiile neplacute si sa imi dovedesc ca le pot infrunta. E doar in capul nostru ca ne e rau (chiar daca fizic simtim starea aia). Iesi afara, lasa telefonul, stai cu prietenii si mergi la un psiholog. Tratamentele homeopate m-au pus pe picioare intr-o luna. Gandeste-te ca suntem mii care suferim de asta. Dupa 3 ani de la faza asta, inca am anxietate dar am reusit sa am o viata normala. Nu ti se intampla nimic rau, e doar in mintea ta. Gaseste ceva de facut pentru a nu te mai gandi, ceva ce iti place si te relaxeaza. O sa fii bine!