| GabrielZaharia a întrebat:

De cateva zile am inceput sa iau vitamina D3(capsule efervescente) cu gandul de a-mi intari oasele si poate pentru dezvoltarea in lungime a lor.
Am 17 ani 1.68 inaltime,nu sunt slab, am configuratie atletica-imi place sportul(tractiuni la bara, flotari).NU fac constant.
De vreo 2 luni am inceput sa alerg si m-am inaltat 1 cm.Din vara ma duc sa inot.
Intrebarea mea este... daca acum sunt in clasa 1 11-a trec intra 12-a pana la sfarsitul clasei a12-a as putea ajunge la >1.70?deoarece vreau sa intru la Jandarmerie.
Si inca ceva, sa continuii cu vitamina D3? CE alte beneficii are?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| CuriousStuff a răspuns:

Daca o sa mai cresti sau nu, nimeni nu iti poate spune.
Cat despre vitamine si suplimente, nu te incurca cu nimic dar e posibil nici sa nu te ajute. Logica ne spune ca daca corpul nostru are nevoie de x grame de ceva ca sa se dezvolte, degeaba ii dam noi de doua ori acele x grame, ca nu o sa se dezvolte mai repede, asa ca parerea mea e ca daca mananci echilibrat si iti iei vitaminele din mancare, acele suplimente le iei degeaba. Insa daca nu mananci tocmai sanatos tot timpul poti sa iei cate o tableta pe zi fara probleme.

| mysterioR a răspuns:

Sincer iti recomand nu mai iei vitamina D3 deoarece intareste osul spre maturitate si nu il lasa liber sa creasca.In al doilea rand inotul nu ajuta la crestere nici basketul.In al 3-lea rand alearga si fa sprinturi pe distante scurte, cu siguranta 2 cm tot mai iei in inaltime.

| mandache1997 a răspuns:

Du-te la inot eu mam inaltat 4, 5 cm in 2 luni jumate dar cu un program strict de antrenament si antrenor personal

| Riley777 a răspuns:

1 cm in doua luni? Minune! Mie de 3 ani nu am mai crescut deloc și am 10 ani