| alexxxxxxxxxx a întrebat:

de cateva zileam fumat cateva tigari cu varul meu.Nu fumam mult 1-2 maxim tigari pe zi.Mi se parea fain sa incerc, pentru ca el cand iesea afara sa fumeze ma chema sa stau cu el.I-am zis sa imi dea si mie si am fumat.Pana cum nu am fumat mai mult de 5-6.Am vrut sa vad cum sunt doar, ATAT! Nu doresc sa ma apuc de ele pentru ca stiu ca nu sunt bune deloc. Dar eu vreau sa am alt "viciu"s-a spus asa.Adica sa fac altceva cand altii fumeaza.De pilda sa mestec guma, sau sa beau suc, sau sa sparg seminte.Cat de periculoase sunt tigarile fata de cola sa zicem, sau orbit? Cola si orbit consumate ani buni dauneaza grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Costel88 a răspuns:

Eu sunt exemplul viu... am un an de cand fumez. si nu am reusit sa ma las... am zis ca de maine termin si tot asa... mai bine ia cola decat sa fumezi... asa am facut si eu... eu m am lasat de tigari vreo 2 luni dar inainte nu beam cola. dupa ce m am lasat m am apucat sa beau cola... deci nu fuma, alege celelate variante

| blackkey a răspuns:

Tigarile iti afecteaza plamanii si daca fumezi zilnic dupa un timp o sa respiri greu si e nasol. Daca varul tau fumeaza nu inseamna ca trebuie si tu. Poti sa bei Cola sau sa mesteci guma Orbit, deorece nu sunt asa de rele precum fumatul. Iti recomand sa nu te apuci de fumat ca dupa e greu sa te lasi de acest lucru. E ca si cum i-ai cere unui cantaret sa nu mai cante. Cam asa e si cu fumatul.

| Caddy14 a răspuns:

Cola la un moment dat daca bei prea mult poate cauza problema la inima.Guma de mestecat poate da 'dependenta' adica mereu simti nevoia sa mesteci ceva laughing.Eu zic ca semintele sunt ok mai ales daca sunt de dovleac.

| OoBunnyoO a răspuns:

Nu trebuie sa faci nimic, nu vad de ce trebuie sa ai si tu un viciu. Banuiesc ca atunci cand iesiti sa fumati stati si de vorba, nu sta fiecare intr-un colt cu viciu lui. Iesi si stai de vorba cu el. Cola sa zicem ca este oarecum mai sanatoasa decat fumatul, dar nu cu mult. Are multe substante nocive, care dauneaza dintilor, stomacului, inimii, sangelui etc. Iar spartul semintelor, mai ales la baieti.mi se pare ceva de prost gust.
Si eu am prietene fumatoare. Cand ele ies la fumat eu nu simt nevoia sa fac nimic, ci pur si simplu le tin companie si discutam. Iesitul la fumat este oricum o forma de socializare, mai mult decat altceva.

| Misu1997 a răspuns:

Cola nu iti poate afecta multe organe vitale precum stomacul, ficatul, inima rinichii etc. guma de mestecat iti poate afecta maxim esofagul si stomacul dar nu foarte rau, poate niste mici dureri. Nu fuma apuca-te de un sport