Prăjirea descompune amidonul carbohidraților complecși, deoarece nivelul de apă din pâine scade, făcându-l mai ușor de digerat. Organismul nostru are nevoie de mai mult timp pentru a descompune carbohidrații complecși.
Ingrasatul nu are legatura cu sanatatea la ce ma refer eu
Nu te ingrasa dar sanatoasa nu e
Nu am zis ca nu e bună, am zis ca nu e sanatoasa
Se foloseste si cu caviar sau la biftec
Daca dai un google search pe ce e mai buna: toast sau paine ...tot numai raspunsuri ca toast e mai buna primesti. Eu cred in general ca prea multa paine nu e buna oricum
Paine prajita mananca doar domnisoarele si băiețeii gay care vor sa nu se ingrase pentru ca la prajirea painii se evapora apa, felia devine mai mica si ele au impresia ca mananca mai putin, deși mananca portie dubla
Dar nu stiu ca de fapt e cancerigenă
Eu mananc de cand ma știu doar paine multă albă, proaspata si nu am absolut nici un fel de problema cu sanatatea sau cu kilogramele
Paine toast nu as manca nici sa imi dai 1000 €
Painea prajita este foarte gustoasa, dar exista insa si anumite aspecte de care ar trebui sa tinem cont atunci cand o consumam:
Prajirea painii nu are niciun efect asupra valorii energetice a acesteia. Cu alte cuvinte o felie de paine proaspata ne va aduce in urma consumului acelasi numar de calorii ca si una prajita.
Odata cu evaporarea apei, greutatea painii scade si am putea avea impresia ca mancam mai putin, suplimentand mai apoi portia.
Aromele intense si gustul deosebit pot mentine apetitul chiar si dupa ce senzatia de satietate exista.
Painea prajita stimuleaza secretiile gastrice si persoanele care sufera de boala ulceroasa pot prezenta intensificari ale durerilor in urma consumului.
Daca procesul de prajire este unul intens, poate rezulta o substanta numita acrilamida, a carei efecte puternic oxidante, cancerigene si neurotoxice au fost dovedite de numeroase studii.
,, Prajirea painii nu are niciun efect asupra valorii energetice a acesteia. Cu alte cuvinte o felie de paine proaspata ne va aduce in urma consumului acelasi numar de calorii ca si una prajita.
Odata cu evaporarea apei, greutatea painii scade si am putea avea impresia ca mancam mai putin, suplimentand mai apoi portia "
Copiat de pe site de specialitate
Te contrazic atunci doar la faza cu boala ulceroasa: culmea cu orice probleme gastrice se recomanda painea uscata sau prajita, in niciun caz paine proaspata, alba.
Esti norocos ca nu ai probleme cu mancatul de paine alba, nicio senzatie de balonare, probleme intestinale etc. Multi au problema asta si de aia evita painea alba, sau fainoasele in general.
Nu trebuie sa ma contrazici pe mine
Eu doar am copiat acest pasaj de pe un site medical de specialitate
Dacă e...parerea mea personala e că e foarte nociva painea prajita
Unii o prefera la bolile gastrice pentru ca au impresia ca daca e uscata absoarbe acidul din stomac sau ce o mai fii pe acolo
Eu cred ca e doar o iluzie optică
De ce o prefer? Pentru ca, unsa cu unt, sau untura si usturoi, e una din micile bucurii, delicii pe care viata ti le ofera...
Intr-un timp, dimineata si seara am mincat doar piine prajita. Sandwichuri facute la sandwichmaker. Si nu am avut nimic. Bine, stomacul meu poate digera si fiare, sa zic mereu, stau foarte bine la capitolul instalatii .
E foarte bun mai ales cu unt care se topeste sau ulei de masline si rosii usturoi
SUnt multe lucruri nesanatoase mai grave care nu merita consumate gen suc
Da dar diferenta e ca niciun medic nu recomanda cola cand ai gastrita, ulcer, cand esi racit sau ai probleme cu stomacul
Arsura aia e putin buna
Nu in exces dar e ok