Dar de ce te speli extrem de mult pe maini?
Pare o obsesie bolnavă. Nu am auzit de asa ceva, sa crape mainile si sa si sangereze.
Nu am experimentat asta, insa poate inseamna ca te speli mult prea des, aproape obsesiv as zice.
Are spalatul rostul sau dar nu obsesiv.
Dupa ce te speli pe maini la o anumita perioada de timp, pentru ca banuiesc ca folosesti sapun sau sapun lichid puternic antibacterian, atunci recomand sa iti cumperi o crema de calitate care hidrateaza mainile.
Intreaba la farmacie ce crema care se absoarbe usor nu contine multe chimicale iti recomanda, asta pentru ca exista si creme cu glicerina care sunt 15 lei, dar si creme de inalta calitate care costa si 100 de lei.
Insasi este suficient o crema calitativa la eu stiu 40-50 de lei 100 ml!
Spala-te pe maini inainte de masa, dupa masa si de cate ori este strict nevoie, nu si daca nu am facut nimic si nu am iesit din casa ma spal asa preventiv.
Deci spalatul pe maini trebuie facut in functie de unde lucrez cu mainile si ce fac, una este daca am venit de afara si am pus mana pe un caine si alta daca nu au trecut nici 30 de minute de cand nu am facut nimic altceva decat sa ma spal pe maini.
Obsesiile nu sunt bune, spalatul prea des pe maini face parte din sfera TOC -tulburari obsesiv-compulsive! Am mai zis si cu alte ocazii suferinzii de TOC au dezvoltat ritualuri care considera ei ca ajuta in fata unei probleme care nu exista de fapt decat imaginativ, in cazul tau ai spalatul des pe maini de frica microbilor, este o frica justificata dar aplicata gresit si obsesiv!
Buna.E bine sa iti mentii igiena, dar nu sa te speli pana cand afectezi pielea intr-atat de rau ca sa apara iritatii, uscaciune si rani deschise. Pielea este protejata de uleiurile pe care le produce, iar cand le indepartezi excesiv cu sapun, ajungi in cazul de fata.Iti recomand sa aplici putin ulei de masline, cateva zile la rand, daca ai in casa, la bucatarie.Te va ajuta mult la hidratare si regenerare.
Pentru că folosești în exces soluții de dezinfecție, lucru care deteriorează epiderma.
Săpun lichid, te speli pe mâini după ce mergi la toaletă, vi din oraș sau te-ai murdărit, e suficient.
Folosește creme hidratante pentru mâini, nu mai folosi în exces soluții de dezinfecție, altfel vei ajunge la medic.