| SecreTarUU a întrebat:

Salut,
de ceva timp am o problema, cand scot scaune de obicei nu am probleme dar de cateva ori pe luna 1-2 mi-e greu si am fortez si ies cu mici petece de sange pe suprafa lor. Nu stiu ce sa fac? fiind doar 1-2 nu cred ca e o fisura anala sau o boala ci doar din cauza ca e prea mare si solid ce ar trebui sa fac? sa beau mai multa apa? eu nu simt nevoia de a bea apa am zile cand beau doar 1 pahar.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Generalul a răspuns:

Da, vad ca esti deja bine informat, trebuie sa te hidratezi destul de bine, recomandat ar fi 2 l de apa pe zi, insa cel mai probabil ai deja fisuri anale superficiale. Se pot trata de obicei fara operatie, insa trebuie sa-ti prescrie medicul o crema. Chiar daca trece problema asta, trebuie sa mentii consumul de apa, pentru ca de la deshidratarea organismului pot aparea si alte probleme...

6 răspunsuri:
| Reek54 a răspuns:

Da, bea multa apa, chiar daca nu simti nevoia organismului ii trebuie, bea minim 1 litru pe zi, si iti recomand si un consult ca sa scapi de griji.

| Roscatu_Dany_1995 a răspuns:

Nici eu nu beau multa apa dar asa ceva nu mi s-a intamplat. Decat sa intrebi pe net mai bine vizitezi un medic fara sa iti fie rusine. Aici fiecare isi va da cu parerea si nu rezolvi nimic. Nu ai de unde sa stii daca e ceva mai grav.

| MariA00 a răspuns:

Trebuie sa bei foarte multa apa (cel putin 2 L pe zi). Si ar trebui sa mergi de urgenta la doctor.

| tricky a răspuns:

1. Cam 80 % din oameni sufera de hemoroizi, altii mai mult altii mai putin. Si 2, incearca sa consumi mai multe lichide si mancaruri gatite. Daca e doar 1 2 ori pe luna nu cred ca e asa grav. Sanatate!

| Woman2Womanro a răspuns:

Poate sa fie constipatie si ai putea sa bei mai multa apa si sa introduci mai multe fructe si legume in alimentatie.

| Zenithf a răspuns:

Sunt doua lucruri care te afecteaza: scaunul tare datorat constipatiei e primul, si al doilea este sedentarismul.
Trebuie sa manci corespunzator, cum ai zis si tu si ti-au confirmat si altii, apoi trebuie de asemenea sa faci miscare, pe cat posibil, macar sa mergi pe jos 1/2-1 ora zilnic. Pe langa alte beneficii, mersul pe jos face un masaj bun la mate. big grin