anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Salut!
De ceva timp mă confrunt cu o porblema, mai exact c-o durere toracică stânga, palpitații inima și puls mărit.Am fost la toți cardiologii din oraș și inima mi-e sănătoasă.Eu am probleme la coloana, fac fizioterapie și kinetoterapie (sunt la a 3 ședința și mai am 7 de făcut) însă am fost la un medic și mi-a recomandat să fac analiza la Calciu, Magneziu și D3 că s-ar putea ca una din cele 3 sa fie de vina daca am vreun deficit.Astazi mi-a venit raspundul și restul sunt bine, dar la analiza "25-OH-VITAMINAD" rezultatul este de 15.75 iar valoarea normala trebuie sa fie între 30-100.
O întrebare ar fi daca deficitul respectiv chiar poate crea aceste simptome și cum este recomandat să fac tratament cu Vitamina D (pastile, injecție, perfuzie)?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
9 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Recomand ca iei 4000-5000 ui pe zi de vitamina D3 pentru 3 luni de zile si apoi verifica deficitul din nou, ajustand procentajul pe care-l iei zilnic.

Mie mi-a fost recomandat 6000 ui pe zi si le-am luat pentru 1 an de zile cu sfintenie, iar acum dupa aproape teri ani, am ajuns sa iau 2000-3000ui/zi.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Poate, dar recomandarea administrării trebuie făcută de medic.

| RaduRobertRO a răspuns:

Continua investigatiile, nu face nimic dupa ureche si internet. Cu sanatatea nu e de joaca.

| Alinailies a răspuns:

Posibil sa ai anxietate.
Vorbeste cu medicul de familie si intreaba ce alte investigatii iti mai poate recomanda.
Doza de vitamina D trebuie sa ti-o recomande un medic nu e indicat sa iei de capul tau.

| StripperRaoul a răspuns:

Aia cu vitamina d o ai majoritatea ca si deficit ia vitamina d3. vreo luna ia molekin dela. Ca ala are si calci si d 3 si inca ceva o luna buna si gata

| proserpina22 a răspuns:

Da, poate, deoarece și eu am avut aceeași problemă și am primit tratament să iau magnerot și vitamina D3 vreo 4 luni. Nu m-au ajutat, dar dacă mi-a dat asta tratament înseamnă că poate să le cauzeze. Eu am pățit fix la fel ca tine, am fost la multe controale degeaba și până la urmă mi-am dat seama că e de la anxietate și depresie. Pot astea să fie și la tine? Dacă ai emoții puternice, îți recomand să îți pui un semn de întrebare dacă nu de la ele sunt.
Apropo, la tiroidă ți-ai făcut analizele? Eu acolo am fost trimisă ultima dată, poate și acolo e problema, deoarece ea poate cauza palpitații.

| IRINACRETU a răspuns (pentru proserpina22):

Bună dimineata, vă cer permisiunea de a fi contactat de reprezentantul companiei producătoare a medicamentului Magnerot, Worwag. Compania are obligația de a colecta date legate de siguranța tuturor produselor comercializate, în interesul pacienților care le utilizează. În cazul în care sunteți de acord, vă rugăm să transmiteți aici sau pe adresa office@sigurantapacientului.ro datele dumneavoastră de contact. Acestea vor rămâne confidențiale și nu vor fi folosite decât în scopul declarat mai sus.

| Anthony7 a răspuns (pentru proserpina22):

Am fost și la endocrinologie și mi-a spre că totul e ok, doar că frecvența inimii nu e buna și când m-am dus la diferiți cardiologi ziceau că nu am nimic și că e de la stres?

| proserpina22 a răspuns (pentru Anthony7):

Probabil asta este. Eu când am acceptat că e de la stres și că nu e o cauză reală am reușit să mă vindec de ele cam după o lună și nu mai am nevoie de medicamente.