| ColaCoca a întrebat:

Salut, de ceva timp ma confrunt cu o problema, am 15 ani si 1.60, si nu am mai crescut in inaltime de la 14, ma tem sa nu am o problema de care nu mai cresc si as vrea sa stiu ce as putea face pentru a mai putea sa cresc, parintii mei nu sunt inalti, mama are 1, 55 si tata 1, 70, dar eu vreau macar sa ajung la 1, 70 e oribil sa fi scund

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Andree2005 a răspuns:

E normal, părinții tai sunt scunzi de fel și așa probabil vei fi și tu. Dacă vrei sa te mai întâlni fa înot, și nu, nu i oribil sa fi scund. Poți fi scund și sa ai un caracter mișto spre ex?‍♀️

| DonMoldo a răspuns:

Daca esti fata e complet normal daca esti baiat dacă vrei să crești în înălțime, te sfătuiesc să te apuci de basket, volei sau inot dezvolta foarte bine musculatura si ajuta organismele sa se dezvolte frumos si armonios!

| troleibuz a răspuns:

Ce e asa oribil?

| dullcat a răspuns:

Buna.Maximul la care poti ajunge e 1.70.Cand zici macar, rezulta ca tu vrei mai mult, dar nu e posibil.Parintii tai determina inaltimea.Nu are nicio treaba inaltimea cu valoarea ta ca persoana. Asa ca nu-ti mai fa scenarii aiurea si bucura-te ca esti sanatoas/sanatoasa.

| Violleta2022 a răspuns:

Nu putem sa-ti dam prea multe sfaturi, pentru ca nu stim ce esti: fata sau baiat?

fetele cresc pana la 16 ani si au terminat cu cresterea, pe cand baietii pot creste pana la 18-20 de ani, numai daca isi stimuelaza hormonii de crestere cu o hrana adecvata, mancand ZILNIC fructe si legume proaspete, carne animala si facand un sport adecvat (handbal, volei, baschet).

Sala si ridicatul greutatilor sunt total interzise, fiindca inhiba hormonii de crestere si ii blocheaza, nepermitand sa mai cresti in ianltime si sa te dezvolti normal.

| MironMihaela a răspuns:

1,55+1,70 ÷2 +10=....Cam aici ar trebui sa ajungi...