| Poseidon69 a întrebat:

Salut.
De ceva vreme ma confrunt cu niste probleme care ma doboară psihic.
Nu le pot face fata, ma deranjeaza prea tare.
In primul rand de cand cu corona, am început sa imi pierd total gustul, pe la inceputul lui 2020 m-am dat pe alimente iuti, 2 săptămâni am mancat aproape orice cu un sos iute si ardei iuti, de atunci am început sa imi pierd gustul si mirosul, pana in ziua de azi, tot ce mananc are acelasi gust, de exemplu mananc carne, dupa mananc pâine, painea are acelasi gust precum carnea.
Si de aproximativ 2 sau 3 ani am scaun complet diferit de cum imi era înainte, inainte totul bine aveam scaun o data la 2 zile, cum trebuie sa fie (nici moale nici tare).
Dar din clasa a 10-a pana acum la sfârșit de clasa a 12-a am scaun de 3, 4 ori pe zi, in alte zile poate si mai mult si de cele mai multe ori moale.
Faza cea mai nașpa ca ma ia de cele mai multe ori cand sunt la scoala.
Ceea ce e jenant.
Am incercat si cu medicamente dar nu isi fac efectul.
Nu stiu ce sa fac, poate ma ajuta cineva cu niste păreri, mi-as dori sa imi revin la normal atat cu scaunul cat si cu Gustul/ Mirosul.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Ti-ai distrus bacteriile sanatoase din stomac si intestine.
Trebuie sa bei kefir si sa manaci muraturi si varza acra, pe langa mancare sanatoasa cu legume si carne, ca sa-ti hranesti bacteriile din intestine si sa-ti reglezi digestia.

| Mopmop a răspuns:

Eu cred ca ai un scaun normal. Asta datorita regimului alimentar PROPRIU. Asta se aplica doar tie pentru ca toti avem un stil de viata propriu. Legat de miros si gust....astea variaza in timp stai linistit! Uite, iti zic cazul meu: mananc seara dupa munca si apoi adorm. Rezultatul? Am 126 kilograme si merg cu scaunul dimineata cand ma trezesc dupa 2 tigari si o cafea. Ar trebui sa fac ceva? Categoric da insa e greu dupa 4, 6 ani de rurina asta.
Revenind, trebuie sa te cinsideri norocos ca nu ai peobleme cu constipatia!
Multa sanatate iti doresc!

| laurentiutirei a răspuns:

Salut încearcă să te duci la un medic!