anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

De curand am inceput un tratament pentru o infectie a tractului urinar. Problema e ca nu am facut analize si nici n-am fost la medicul de familie fiindca in acea zi nu a fost la cabinet, in acest caz mama s-a dus la farmacie si i-a spus ce probleme am si mi-a dat niste pastile si antibiotice. Am citit pe net ca infectia la barbati este ceva secundar cauzat de o alta boala si ma cam ingrijoreaza chestia asta! Daca din intamplare ati avut si voi (barbati), cum ati tratat-o, ati facut analize sau ceva? Ar trebui sa merg la medic sau sa termin tratamentul si sa astept rezultate adica sa vad daca se vindeca?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
caramela
| caramela a răspuns:

Bunahappy
Nu trata infectia dupa ureche, mergi la medicul de familie si explica-i situatia, apoi poti cere sa faci un set de analize sange+urina si in urma rezultatelor se va stabili un tratament.
Asa este cel mai indicat
O seara bunahappy

| Stufii a răspuns (pentru caramela):

O intrebare... zilele acestea voi face analize de sange si urina, dar trebuie facute anumite analize de sange sau doar analize generale?

| caramela a răspuns (pentru Stufii):

Bunahappy
Cand duci urina ii zici ce simti atunci cand urinezi.
Ii zici si medicului ceea ce simti si medicul va sti ce analize sa faci.
O zi buna!

| LaLaura a răspuns:

Nu mai lua tratament si antibiotic de capul tau, consulta un medic, apoi o sa iti dea tratamentul adecvat la problema care o ai tu personal.
Te sfatuiesc sa te duci la medicul tau de familie, iti face analize + set pentru urina ( sa vada ce fel de infectie ai), iar apoi o sa iti dea trtament edecvat in functie de problema ta.
Pastilele luate aiurea si antibioticul care face destul de mult rau organismului deoarece distruge si bacterile bune, nu se i-au dupa ureche si nici dupa faramcista ( ea nu a facut facultatea de medicina, ci de farmacie).

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

NU vă mai „tratați după ureche"!

Dacă este vorba de o infecţie urinară, TREBUIE să mergi la medicul de familie pentru Trimitere la analize/investigaţii suplimentare ( sumarul de urină/urocultura, cu antibiogramă ), eventual, chiar o Trimitere la medicul urolog!

Abia după ce ai CONFIRMAREA diagnosticului şi după ce se vede la antibiogramă ce antibiotic este mai eficient în cazul unei eventuale infecţii, vei primi tratamentul ADECVAT!

Dacă foloseşti diverse produse ( fără prescripţie medicală şi ) FĂRĂ a şti dacă sunt eficiente sau nu ( în cazul afecţiunii tale ), te vei alege cu o AGRAVARE a acestei infecţii şi afectarea tractului urinar superior!

Acum, dacă ai început ( deja ) un "tratament" cu "niste pastile si antibiotice", DEGEABA vei mai face analize de urină; s-ar putea să NU mai iasă nimic la analize sad

Toate cele bune şi multă sănătate.