| Tavy_4543 a întrebat:

De doua zile la incheietuta(la mijloc)degetului mare de la mana mi-a aparut o vanataie si ma cam doare! Ma gandesc ca e posibil sa se fi spart un vas de sange desi nu m-am lovit dar cine stie cum am facut vreo miscare mai brusca.Cum sa scap de vanataie sau ce ar putea fi! A aparut fara sa ma lovesc cumva! Mercy!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| hamsterx a răspuns:

Si eu am avut o data o chestie din asta, nu la degetul mare, la aratator parca.probabil te`ai lovit fara sa stii, oricum iti va trece in 2-3 zile, nu`i panicahappy

2 răspunsuri:
| constantyna a răspuns:

Nu trebuie "masata" acea vanataie(sau degeratura, cum a spus Paul). Ai putea da cu Lasonyl unguent sau Hepathrombin unguent, de 3-4 ori pe zi, in strat subtire.Totusi,ma gandesc ca ar putea fi, exceptional, dar nu imposibil, un semn de debut al gutei(nu e "grav", dar trebuie tratament daca se confirma). Cresterea acidului uric seric inseamna guta(fa niste analize:VSH, acid uric seric, INR, proteina C reactiva, factorul reumatoid, glicemie, hemograma, ex.complet de urina, TGP, TGO, fibrinogenemie, timp Quick, colesterol seric total, LDL-si HDL-colesterol, etc-in scop de a descoperi daca ai vreo boala "ascunsa"-nedepistabila clinic). Mergi la medic sa vada concret "vanataia"sau ce o fi, daca e cazul.

| User a răspuns:

Poate a degeratthinking