| kolesnikov a întrebat:

Salut, de la un timp am început să am niște probleme în legătură cu fața mea. Aspectul a început s-o ia razna într-un fel abundent. Stau cam mult la calculator și mănânc mai mult prăjeli, beau sucuri și chestii de genul, însă nu mă îngraș deloc. În schimb, mi se înegrește fața foarte mult, părul mi se usucă atât de tare încât atunci când bag mâna prin el pur și simplu îmi smulg fără să vreau firele. Sub ochi, mi s-a înnegrit zona de tot. Am un fel de aspect ca de bolnav, însă nu sunt. Am făcut teste, absolut tot. Nu știu de ce par în halul ăsta, că înainte nu aveam nici măcar o pată pe față. Țin să zic că nu am niciun coș sau acnee, ci doar culoarea pielii se înnegrește foarte mult, nu știu de ce. De la un timp n-am mai băut sucuri și nu prea am mai mâncat prăjeli așa de mult, însă tot așa mă simt. Mama mi-a spus ca asta se întâmpla din cauza stilului de viața pe care-l am, însă aș vrea să știu și părerea voastră. Oricât aș încerca, nimic nu se modifică. Am început să fiu rușinos să ies pe afară de la un timp, doar din cauza aspectului feței mele. Ceva sugestii? A mai fost cineva în faza asta? Vă rog, un răspuns cât mai adecvat cerinței pe care o cer.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Te confrunzi cu o deshidratare puternica a pielii, a organismului cu lipsa vitaminei D din corp, vitamina care isi face aparitia doar cand esti expus la lumina soarelui, ai nevoie de plimbari in aer liber, de hrana sanatoasa si plina de vitamine si nutrienti atat de necesari unei vieti normale, de apa plata si de exercitiu in aer liber.
Faptul ca nu mai manaci atat de des prajeli, nu are importanta acum, pentru ca perioada cat ai mancat si ai stat inchis in casa, ti-a afectatat deja organismul si ai nevoie de o perioada dubla ca sa poti sa revii la normal. Hidrateaza-te si hraneste-te cu supe, ciorbe, fructe multe, pline de vitamine si minerale, mananca sanatos si iesi in aer liber minim 1 ora pe zi, facand activitati care-ti pun sangele in miscare si fata ta isi va schimba aspectul, parul tau nu se va mai rupe si nu va mai arata atat de uscat si fragil.

1 răspuns:
| oVENsiv a răspuns:

Sunt destul de sigur ca ceea ce ti se intampla e din cauza lipsei somnului si pentru ca esti deshidratat (de asemenea, s-ar putea sa ai probleme cu Vitamina D). Incearca sa te culci inainte de ora 11 (S-ar putea sa sune absurd daca esti gamer insa nu cred ca o sa rezolvi nimic cu cateva ore de joc in plus, cred).
De asemena, incearca sa bei multa multa apa, cel putin 1.5 l pe zi. Si pentru vitamina D trebuie sa iesi macar o ora pa zi afara.