| valy69669 a întrebat:

Salut! De o săptămâna ma doare genunchiul drept așa roata.
Când merg pe el simt ca cedează și ca îmi fuge și doare tare ca și cum s ar rupe.
Am sărit odată pe el și am simțit ceva ciudat și de atunci ma doare.
aveți idee ce poate fii?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| microsedd a răspuns:

Este timpul sa programezi o vizita la ortoped.
Sunt niste ligamente in articulatia genunchiului care il stabilizeaza e posibil ca unul sau mai multe sa fie afectate dupa saritura aia despre care scrii mai sus. Mai sunt si niste carilaje acolo care se numesc meniscuri si alea stabilizeaza genunchiul si amortizeaza la nivelul articulatiei si unul din ala daca e rupt si se "zvarcoleste" prin articulatie poate sa te doara si sa iti dea senzatia ca se blocheaza genunchiul.
Programare la ortoped aia e solutia!
Sănătate!

5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Rotula nu roata ca nu esti masină, genunchiul are rotulă.

| valy69669 explică (pentru CristiDinBucuresti):

Ma refer ca ma doare și in spate. Roata

| Freya1 a răspuns:

Ia o genunchiera pe el momentan si mergi la ortoped.
Dacă e meniscul si nu il tratezi poate sa se rupă o bucată de acolo si sa iti blocheze genunchiul. Daca sunt ligamentele si il fortezi in continuare posibil sa te trezesti cu o luxatie de toata frumusetea si durerea si recuperarea e grea.

Iti spun din experienta a doua luxatii.

| mi25 a răspuns:

Da, am idee: necesita o consultatie medicala urgenta, deoarece pot fi probleme serioase. Ce sa-ti spuna cineva de aici, cand si medicul ortoped nu pune diagnosticul pana ce nu faci o radiografie.

| Eusunt132 a răspuns:

Cred ca ai o entorsa la rotula, du-te la doctor!