| BlackAngel a întrebat:

Salut.

De Vineri mi-au aparut niste pete rosi pe tot corpul.La inceput nu ma mancau nu nimic...Acum la cateva zile dupa ce au aparut a inceput sa ma manance.Prima data am inteles ca e varsat de vant.Am sunat la doctor si mi-a spus ca e rubeola sau rujeola(am inteles ca are aceeasi insemnare adica pojar). M-am umlflat si in zona gatului (sub urechi ca la oreon dar oreon am avut). Deci? Ce poate sa fie? Maine ma duc la doctor, dar vreau sa stiu c-am la ce sa ma astept.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Si rujeola si rubeola merg cu cresterea in volum a ganglionilor latero-cervicali, dar rujeola este o boala infecto-contagioasa mai " grea", e insotita de febra mare, oboseala marcata, secretii nazale, chiar si diaree.Probabil ca tu ai rubeola din moment ce nu ai pomenit aceste simptome si nu te deranjeaza decat eruptia.Sanatate!

| BlackAngel explică (pentru Abh):

Ok...Dar am voie sa ma scarpin? ca ma exaspereaza! ma abtin sa nu ma scarpin!

| Justmed a răspuns:

Rubeola este un pojar mai slab iar rujeola este pojarul normal!
Nu este varsat de vant ( varicela ) deoarece la aceasta apar mai mult bubite decat pete!
Eu sunt aproape sigur ca ai Rubeola deoarece este epidemie, va trebui sa stai in casa si sa faci caldura, sa nu te scarpini si sa nu iei nici un fel de medicament mai putin paracetamol! Multa bafta!

| Justmed a răspuns:

Nu ai voie sa te scarpini pentru ca risti sa ramana pete... si nu ai voie nici sa te dau cu mixtura ...Important este sa stai in casa si daca ai tepteratura sa iei paracetamol si NIMIC altceva!

| BlackAngel explică (pentru Justmed):

Aia e la varsat de vant :p Dar vad ca eu pana la urma am Rubeola :p

| Justmed a răspuns (pentru BlackAngel):

Varsatul de vant este varicela aceeasi politica se aplica si in cazul rubeolei in plus eu ce am scris am scris pentru. rubeola treaba cu paracetamolul etc. Stiam ca ai rubeola tongue

| crmr a răspuns:

E rubeola doar atat

| BlackAngel explică (pentru crmr):

M-ai e o problema.Cand au ele chef apar cand nu dispar laughing.Si ma mananca.

| crmr a răspuns (pentru BlackAngel):

Daca au personalitate rolling on the floor

| AndreeaEl a răspuns:

Depinde cati ani ai...
Varsatul de vant seamana cu niste cosuri, daca nu poti sa ai infectie toxic-alimentara cred...in orice caz nu iesi afara
trimite pe cineva la doctorsau cheama doctorul la tine

| BlackAngel explică (pentru AndreeaEl):

Am vorbit cu doctoru si a zis sa ma duc...Azi sau maine dar in rest sa stau in casa.