In perioada asta se poartă gripa. Asa că mergi la medic sa-ti dea tratamentul adecvat.
Ca să scapi, este nevoie ca corpul să lupte cu ea să o învingă. Fiindcă este cauzată de viruși, antibioticele nu au efect asupra lor. Astfel ce poți să faci este să ajuți corpul să lupte cu ea. Penteu asta ai nevoie de odihnă, dietă de cruțare fără alimente prea grele și concentrate, cu multe lichide. Poși lua suplimente de vitamine. Pentru reducerea febrei paracetamol, ibuprofen.
Bună!
Poti lua diverse suplimente cum ar fi vitamina C, vitamina D, și alte vitamine. Poti lua și calciu/magneziu. Și iti recomand sa bei și 2-3 căni pe zi de teraflu. Dar cel mai bine, dacă nu trece în maxim 3 zile, du-te la doctor deoarece se poate agrava. Sănătate!
Uite ca sunt in aceeași situație, din păcate.
Am întrebat și eu aici sa aflu diverse leacuri.
Am facut baie calda cu sare, am băut ceai și am făcut infuzie tot cu ceai, mușețel și tei. ( te acoperi cu un prosop și inhalezi aburul )
Cel mai împortant, ia VITAMINA C, e esențială!
Am aflat acum de la un doctor.
Dar orice ai lua, nu trece mai repede de 5 - 7 zile. Odată luata, nu trece prea repede.
Eu sunt la a 4- a zi și sunt deja mai bine. M- au ajutat toate leacurile astea plus nurofen.
Sănătate și răbdare!
1. Mergi la doctorul de familie, e gratis. El îți va da rețeta perfectă și tot ce trebuie.
2. Multe ceiuri calde, multe băi calde, bea multă apă ca să nu te deshidrateze pastilele, mănâncă bine ca să reziști la pastile, stai în plapulmă și la căldură chiar dacă transpiri apoi faci baie caldă, dormi mult mult, dormi noaptea. Încearcă să mănânci usutroi, fructe, legume, carne, multivitamine, și multă lămâie.
3. Pastile de gât, mierea de albine face imediat să dispară durerea de gât.
Din ce ai descris, cel mai probabil e gripa sau covid, dar mergi la doctor, nu intreba oamenii pe TPU