| vladus007 a întrebat:

De vreo 4 ani mă confrunt cu o problema dermatologică. După baie sau după ce transpir, pe piept, pe gât, pe ceafa, pe umeri, pe spate, după urechi și puțin pe fata(in zona tâmplelor și a fruntei) îmi apar multe pete roșii, uscate care mă mănâncă și ustura când mă întind. Pe piept apar și niște puncte roșii care arată ca niște coșuri dar nu conțin puroi sau ceva.
Am folosit mai multe creme și medicamente care au dat roade pentru o scurta durata, eventual problema reaparand. Unii doctori mi-au zis ca as avea pitiriazis versicolor, alții dermatita atopică etc. Odată am folosit o crema numita Vitella versicolor împreuna cu un gel de dus de la aceeași firma, trebuind sa îmi fac dușuri reci in fiecare și timp de 2 luni, problema dispărând dar reaparand după o scurta durata. Și acum folosesc acea crema, ocazional, dupa baie, ameliorand ușor problema dar nu pentru mult timp.
Chiar am nevoie de ajutor pentru ca îmi doresc de mult timp sa scap de ea, mai ales simțindu-mă prost sa mă dezbrac sau chestii de genul de fata cu alții, multă lume întrebându-mă "ce am pe mine" și mi-e foarte aiurea cu treaba asta, mai ales ca mă și deranjează, cum spuneam, mâncânu-mă. Arată de parca m-ar usca foarte mult.
Mulțumesc anticipat!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Ti-as recomanda o deparazitare de viermi intestinali intai, care trebuie facuta cu strictete pe o perioada de cateva luni si dupa aceea sa vezi daca piele nu-si modifica constistenta si aspectul.
fata si pielea noastra"arata" intotdeauna ceea ce avem in stomac si pe intestine. Am vazut cazuri rezolvate dupa asemenea detoxificari si cred ca merita sa incerci.
Cauta pe internet deparazitari si detoxificari, ia in considerare si sfaturile dr. Clarke pentru ca sunt foarte bune si merita incercate, inainte sa tratezi efectul, cand ar trebui descoperita cauza care provoaca asemenea eruptii pe piele si indepartata definitiv.

| vladus007 explică (pentru Violleta2022):

O sa vorbesc cu părinții mei despre asta(am abia 18 ani) și o sa văd ce o sa fac având in vedere ca acel tratament e vreo 300 de lei

1 răspuns: