Aveai dreptate și al naibii de rău îmi pare că te-am ignorat și abia la sfârșitul lunii aprilie le-am zis părinților mei.
Am luat un tratament o lună, după care inca un consult iar în ultimele trei zile s-a agravat mult.
Urmează să fac operație cel mai probabil zilele astea...
Chist pilonidal a fost pana la urma?
Eu am 2 luni și ceva de când sunt operat aștept mesaj dacă mai ai întrebări te ajut cu drag
Nu am mai făcut operația, a zis dna dermatolog că e prea dureros să fac o operație de genul la doar 14 ani. Mi-a dat sa iau un antibiotic+probiotic, plus ca la 30 de minute după o anestezie locala (totul se face acasă) sa îmi spargă cum ar veni chistul acolo pentru a scoate puroiul.
S-ar putea sa se duca de la sine, acum este mult mai mic.
A trecut de la sine sau te-ai operat?
Nu a trecut (e mai ok dar tot e acolo) și nu nu m-am operat
Am căutat acum pe internet, dar nu se aseamănă deloc. Ce am eu este de mărimea unei unghii de arătător și nu este acoperit de piele spre deosebire de lipom...
O fi furunc, cu crema ichtiol trece.
Bună! Ai putea sa mai descrii un pic "buba"? Ce culoare e? Are vreun vârf de puroi?
Are culoarea roz la bază iar în vârf este roșie închis.
Dacă vreau să mă uit, simt cum acea 'buba' este lipita de eticheta de la chiloți și produce o mică durere când o dezlipesc.
Ok. Din ce ai spus, pare sa fie un furuncul, mai ales ca l ai descris a fi destul de mare, un simplu coș n ar prea putea sa atingă dimensiunea aia. Acuma, lipicioasa o fi din cauza ca dacă te așezi pe scaun sau în pat presezi buba aia și cumva iese lichid din ea, iar lichidul ala o face sticky, ca să zic asa. Tu sa nu te stresezi, n are ce sa fie grav, mai ales ca ti a apărut doar acolo, dacă erau mai multe și erau pe tot corpul ar fi putut fi ceva bizar sau grav, dar așa nu. Mai stai niște zile cu buba asta și vezi dacă iese puroiul la suprafață, ca asa iese în cele din urma la furuncul. Dacă da, stoarce o ca pe coș după ce te ai spălat bine pe mâini ca să scoți puroiul, și da după cu spirt, crema cicatrizanta și apoi aplica plasture, e foarte important sa te asiguri ca umbli intr-un mod foarte igienic la ea, ca să nu se infecteze. Dacă însă mai stai vreo săptămână - două și nu își modifica aspectul, nu apare niciun vârf alb sau galben sau verzui, du te la un medic dermatolog care iti va spune ce ai și îți va da și tratament. Dar pana atunci repet, nu fi speriat, ca 100% e o chestie banala. Bafta, sper ca te am ajutat cât de cât.
De 2 luni este
Da, stiu, am citit în întrebare. Exista furunculi cărora le apare vârful intr o perioadă relativ lunga de timp. Oricum, nu te vei lamuri 100% pe TPU. Dermatologul e cheia.