| PinkPINK2422 a întrebat:

Deci am o problema. Sunt fata sI am 16 ani. Ma doare in zona bazinului ( putin mai sus de zona intima ) cand apas sau cand stau adica tot timpul mai ales cand apas. Imi chioraie intestinele ( matele ) si trag si vanturi non stop nu mai stiu ce sa fac ma doare foarte rau. As vrea sa rezolv fara sa merg la doctor sau macar sa stiu ce ar putea fi. Dau funda la cel care ma ajuta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Răspuns utilizator avertizat
2 răspunsuri:
| Violleta2022 a răspuns:

Cand chioraie matele si tragi vanturi este din cauza ca ai gaze in burta!
Deci, nu-i nimci serios sau periculos, evita sa mai manaci alimente care iti produc gaze si nu vei mai avea crampe de burta si nici gaze.
Alimentele care produc gaze sunt: fasolea boabe, mazarea, varza, cartofii, laptele dulce, sucurile de orice fel, apa carbogazoasa sau sifonul.
Fructele se manaca cu 2-3 ore inaintea meselor si niciodata inainte sau dupa ce ai masa principala, pentru ca, fermenteaza cu mancarea abia inghitita, producand dureri de burta si gaze excesive.

In cazul tau: ai crampe de burta si gaze!
Bea 1-2 cani de ceai fierbinte si ti se vor potolii crampele imediat, iar gazele se vreo elimina usor din intestine

| PinkPINK2422 explică (pentru Violleta2022):

Da, poate fi si asta on varianta. Voi tine minte. Multumesc