Fumul de tigara este nociv si afecteaza plamanii, iar in cazul tinerilor ce s-au apucat de fumat le este afectat intregul organism.
Tigara contine nicotina si acesta este ca un drog, se acumuleaza in organism si apoi devii dependent de tigari pentru ca, organismul iti cere acel drog.
Pe langa faptul ca tigarile sunt scumpe si ca fac si rau, mai si polueaza mediul ambiental si fac rau pentru celorlalti din anturaj care nu fumeaza.
Ce senzatie ai cand tragi fumul pe nas, daca n-ai facut-o niciodata pana atunci, simti ca te ineci si iti aduce un gust neplacut in gura.
Fumatorii au un miros neplacut al gurii si cred ca si acesta poate fi un indiciu de a nu te apuca de fumat chair daca te tenteaza pentru a fi si tu "in ton" cu cei ce-ti sant prieteni.
Nu te apuca de fumat pentru ca nu este bine, cu banii respectivi cumparati ceva ce te intereseaza si vei fi mult mai castigat.
Un gand bun si multa sanatate.
Gresit. Nu se intampla nimic de la un fum. Majoritatea se apuca de fumat din cauza anturajului si pentru a fi in pas cu "moda". De fapt multi nu fumeaza... pufaie! Depinde de persoana, de exemplu eu prefer tigarile aromate pentru ca cele clasice nu ma atrag deloc. Poti incerca sa te convingi singur dar trebuie sa stii cand sa te opresti.
MDa de fapt nu as vrea sa incerc Dar tu cand tragi fumu ce simti in clipa acea? adica ce te face sa iti placa sa fumezi? asta as vrea sa stiu
Am incercat de curiozitate si nu ma dau deloc in vant dupa acest obicei. Sunt fumatoare pasiva pentru ca majoritatea prietenilor mei fumeaza si fara sa vreau tot inhalez acel fum. Il simti in gat..cum merge spre plamani. Sincer, urasc acel gust care ramane dupa si nu inteleg cum pot sa zica unele persoane ca e supeeer :-&
... ca o paraneza: DaniiAwe, daca zici ca e usor sa te lasi de fumat inseamna ca nu stii ce inseamna sa fii dependent si revenim la faza cu pufaitul. Va voi da un exemplu: tata, a fumat timp de doi ani de zile excesiv. Daca nu se intoxica nici acum nu s'ar fi putut lasa. Sa nu uitam totusi ca e un drog! Si cafea da dependenta, de droguri sau bautura..nu mai vorbim.
Am doar 11 ani, deci nu fumez, şi nu o să o fac niciodată pentru că nu este sănătos, e o moarte lentă.
Multi se apuca de fumat aiurea, doar ca se plictisesc. Oricine se poate lasa. :]. Nu e asa de greu pe cat spun ceilalti sa te lasi. Stiu asta pentru ca am facut-o. E o porcarie :]]. Iti bagi boala in corp aiurea si cheltui banii pe porcarii. Senzatia e ca si cum ai sta in Nirvana si ai respira pe gura :]]. Putin mai intens.
___Enzo întreabă: