| diesel94 a întrebat:

Salut,

Deci sa incep. Am 18 ani, sunt in clasa a11-a ( n-am ramas repetent ) la scoala n-am fost decat 2 ore de cand a inceput, dorm pana la 2-3 dupa-masa apoi cand ma ridic din pat sar direct pe pachetu de tigari+cola si ma plasez la pc, mai ies pe afara 1-2 ore la un tenis cu prietenii ( dar rar ), odata pe saptamana mai vine prietena si doarme la mine ( in rest nu ne vedem ca invata pentru scoala soferi si bac ) si in timpu saptamanii mai dorm la un prieten ca deh sunt meciuri ( iubesc fotbalul da nu il practic, am practicat box vreo 6-7 ani dar tigarile m-au dat gata ) prietenu asta ameu se trezeste dimineata sa mearga la scoala iar eu de lene nu am chef sa merg si ma duc acasa sa dorm pana la 2-3 uneori si pana la 4-5. Ce naiba sa fac sa nu mai fiu asa? deja m-am saturat de mine si vreau o schimbare dar nu am vointa. Imi place foarte mult medicina dentara sunt absolut uluit de aceasta meserie dar nu`mi place scoala si eu abia ( daca ) trec clasa. Un sfat ceva pentru. o schimbare majora?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| florinell a răspuns:

Dupa spusele tale,si cred ca ai dreptate, vointa e ceea ce iti lipseste, totusi e bine ca stii ce iti lipseste si vrei sa te schimbi.E bine ca ti-ai dat seama ca nu faci bine ceea ce faci, fara scoala, nu prea poti deveni cineva in viata.Incearca sa ai mai multa incredere in tine, trebuie sa crezi ca poti sa fii cel pe care ti-l doresti. Daca nu poti de unul singur, cel mai bine e sa discuti cu psihologul scolii, el te poate ajuta.Nu vreau sa te infric, insa fratele meu avea la sfarsitul semestrului intai anul trecut 160 de absente nemotivate si a fost exmatriculat cu drept de inscriere dupa un an, a avut noroc ca nu era singurul din clasa, si clasa era formata din 15 sau 16 elevi, iar elevi cu peste 150 de absente erau cam 5, asa ca mama a fost la inspectorat si a depus plangere impotriva directorului pentru faptul ca dansul a vrut sa faca dreptate doar cu fratele, pai ori e lege pentru toata lumea, ori nu...,, cu o floare nu se face primara,, e vorba mamei...pana la urma incearca sa ai incredere in tine si cred ca cel mai bine ar fi sa discuti cu psihologul scolii, e gratis si te va ajuta, mai ales ca primul pas l-ai facut, recunoscanduti comportamentul neadecvat si scriindune aici.Numai bine si fa scoala!

| ionutgrigore a răspuns:

Salut! Am si eu 20 de ani si sunt anul 2 la Arhitectura Ion Mincu Bucuresti. Dar in fine, nu am venit sa ma laud. Am pus si eu acum 2 zile o intrebare asemanatoare si te inteleg mai bine decat multi, eu fiind anul doi la o facultate foarte buna si nici saptamana asta nu am calcat la facultate, nici saptamana trecuta. Mi-e scarba sa ma trezesc, sa ma misc, sa fac orice. Nu ma droghez, nu consum alcool(decat cand ies cu baietii o data pe saptamana). Uita-te te rog la intrebarea mea si la raspunsurile primite de mine si vezi daca te ajuta si pe tine cu ceva. Trebuie sa facem ceva in legatura cu asta, si bine (sau nu) ca nu sunt singurul in situatia asta. Numai bine!

| valentin44 a răspuns:

Lasate de fumat!

| IMC90 a răspuns:

Esti o putoare, iar pentru boala asta nu exista medicament laughing
Pune mana si te schimba. E bine ca macar constientizezi, ca sunt cate unii care nici macar nu constientizeaza ca sunt niste loaze laughing

| diesel94 explică:

@GreenStreet, am si eu permis nu e neaparat sa ma plimbe cu masina ea pe mine. Nu imi place sa beau decat ocazional cand ies cu prietenii. De saptamana viitoare o sa fac tot posibilul sa ma culc devreme si sa ma trezesc sa merg la scoala, de fumat am incercat sa ma las dar nu pot.

@ionutgrigore, am citit problema ta si simt ca sunt la fel ca tine, trebuie sa facem ceva!

Pt restul. Da stiu ca sunt o putoare ( macar bine ca inca mai ascult si fac ce zice mama ), o sa incerc sa ma schimb pana nu e prea tarziu.

| AvalohAlyn a răspuns:

Pai parintii tai ce zic cand tu nu te duci la scoala? Nu exista vreo reteta minune sa iti faca vointa, pur si simplu incerci si tragi de tine sa te duci. Oricum fara liceu nu faci nimic, nu te angajeaza decat ca om de servici sau maturator de strada..Incearca sa-ti faci un program si sa-l respecti..Ca tot ai spus ca iti place medicina dentara, incearca sa inveti cat mai multe despre ea, sa studiezi asta de pe acum, sigur iti va veni cheful si pentru scoala si te va ajuta si la viitoarea ta profesie...Succes