Daca mananci dimineata doar doua mere, o sa te imbolnavesti pentru ca este o masa prea saraca; si dimineata trebuie sa fie masa cea mai bogata din zi.
Nu stiu nici cum sunt legumele de la ora 2; stiu doar ca organismul are nevoie si de grasimi.
Imi plac cerealele, nimic de zis; am mancat si eu odata hrisca sa vad cum e. Are gust de sapun, de lesie. E bine ca iti place. Dar nu uita de grau, secara, ovaz; seminte de in si de susan. Iar daca te-ai hotarat sa renunti la carne, trebuie neaparat sa o inlocuiesti cu alimente care au B12; altfel vor aparea probleme grave in corp.
Si consuma fructele si alimentele de sezon; deci nu doar mere.
Nu, nu duci o viata sanatoasa. Hrisca este un aliment de proasta calitate, care nu se conduma larg fiindca este saraca in substante nutritive valoroase. Pentru o alimentatie normala trebuie sa mananci zilnic 5 fructe si legume, o bucata de carne cat podul palmei tale si minim o portie de lactate de buna calitate.
Ce standarde nasoale: carne cat podul palmei, 5 fructe (daca mananc 7 fac supradoza?). In rest mare dreptate.
Era vorba de un minim, evident.
Ia gandeste-te un pic: daca persoana e mai mica are si podul palmei mai mic, e un criteriu usor de inteles si de aplicat, fara a recurge la calcule complicate. Si e stiintific, dieteticienii il folosesc cand dau sfaturi generale.
Dimineata numai cu 2 mere, nici nu-ti iei aportul de energie pentru a-l avea pe intreaga zi. Micul dejun trebuie sa fie bogat in proteine si vitamine, de exemplu poti opta pentru o felie de paine integrala cu unt si cascaval sau o sunca, cereale cu lapte neindulcite si un fruct; la pranz poti consuma legume+carne slaba (pui, curcan, vita sau peste) si seara poti opta pentru o hrana usoara, desi nu recomand fructele care au aciditate. Gustarile se pot rezuma la fructe si/sau iaurt slab, daca tii o dieta nu sunt recomandate bananele. Lichide cel putin 2-2, 5 l / zi.
Cred ca nu duci deloc un mod de viata sanatos, ci te alimentezi insuficient, dovada si faptul ca ai pierdut ciclul menstrual, si greutatea ta foarte mica. Asta e situatia, e o boala oribila, sa ma gandesc mai bine la ceva vesel.
In primul rand am 63 de kg la un 1.62, sunt grasa, inainte ma infometam si cu timpul m-am ingrasat oribil si acum m-am apucat de sport si dieta
Totusi cat ai spus tu e extrem de putin.
Trebuie sa mananci cam 1 gram de protine pe kg. nu cred ca iti iei destule din 2 mere, 2 legume si hrisca.
Nu sunt 2 legume, o portie de legume, pai nu se zice ca ar trebui sa mancan de 3 ori pe zi?
Si dieta si sportul sunt foarte bune, mai ales sportul, dar nu exagera cu dieta, pentru ca vei avea probleme. Faptul ca mananci mere si legume nu-i o problema, dar trebuie sa mai mananci si altceva.