| irinuta1113 a întrebat:

Salut dimineata mananc doua mere, la ora 2 mananc legume si seara hrisca si fac sport duc un mod sanatos de viata? cum credeti?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| anonimg a răspuns:

Daca mananci dimineata doar doua mere, o sa te imbolnavesti pentru ca este o masa prea saraca; si dimineata trebuie sa fie masa cea mai bogata din zi.
Nu stiu nici cum sunt legumele de la ora 2; stiu doar ca organismul are nevoie si de grasimi.

Imi plac cerealele, nimic de zis; am mancat si eu odata hrisca sa vad cum e. Are gust de sapun, de lesie. happy E bine ca iti place. Dar nu uita de grau, secara, ovaz; seminte de in si de susan. Iar daca te-ai hotarat sa renunti la carne, trebuie neaparat sa o inlocuiesti cu alimente care au B12; altfel vor aparea probleme grave in corp.
Si consuma fructele si alimentele de sezon; deci nu doar mere.

13 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Nu, nu duci o viata sanatoasa. Hrisca este un aliment de proasta calitate, care nu se conduma larg fiindca este saraca in substante nutritive valoroase. Pentru o alimentatie normala trebuie sa mananci zilnic 5 fructe si legume, o bucata de carne cat podul palmei tale si minim o portie de lactate de buna calitate.

| minrest a răspuns (pentru Brigaela):

Asa raspuns, mai zic si eu. Vreau sa va asigur de intregul meu respect.

| DovleacTurbat a răspuns (pentru Brigaela):

Ce standarde nasoale: carne cat podul palmei, 5 fructe (daca mananc 7 fac supradoza?). In rest mare dreptate.

| Brigaela a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Era vorba de un minim, evident.

| minrest a răspuns (pentru DovleacTurbat):

Ia gandeste-te un pic: daca persoana e mai mica are si podul palmei mai mic, e un criteriu usor de inteles si de aplicat, fara a recurge la calcule complicate. Si e stiintific, dieteticienii il folosesc cand dau sfaturi generale.

Bula
| Bula a răspuns:

Cu un asemenea meniu te faci leguma in curand...

| MihaelaDart a răspuns:

Dimineata numai cu 2 mere, nici nu-ti iei aportul de energie pentru a-l avea pe intreaga zi. Micul dejun trebuie sa fie bogat in proteine si vitamine, de exemplu poti opta pentru o felie de paine integrala cu unt si cascaval sau o sunca, cereale cu lapte neindulcite si un fruct; la pranz poti consuma legume+carne slaba (pui, curcan, vita sau peste) si seara poti opta pentru o hrana usoara, desi nu recomand fructele care au aciditate. Gustarile se pot rezuma la fructe si/sau iaurt slab, daca tii o dieta nu sunt recomandate bananele. Lichide cel putin 2-2, 5 l / zi.

| minrest a răspuns:

Cred ca nu duci deloc un mod de viata sanatos, ci te alimentezi insuficient, dovada si faptul ca ai pierdut ciclul menstrual, si greutatea ta foarte mica. Asta e situatia, e o boala oribila, sa ma gandesc mai bine la ceva vesel.

| irinuta1113 explică (pentru minrest):

In primul rand am 63 de kg la un 1.62, sunt grasa, inainte ma infometam si cu timpul m-am ingrasat oribil si acum m-am apucat de sport si dieta

| minrest a răspuns (pentru irinuta1113):

Totusi cat ai spus tu e extrem de putin.

| peperonies a răspuns:

Trebuie sa mananci cam 1 gram de protine pe kg. nu cred ca iti iei destule din 2 mere, 2 legume si hrisca.

| irinuta1113 explică (pentru peperonies):

Nu sunt 2 legume, o portie de legume, pai nu se zice ca ar trebui sa mancan de 3 ori pe zi?

| Yon1470 a răspuns:

Si dieta si sportul sunt foarte bune, mai ales sportul, dar nu exagera cu dieta, pentru ca vei avea probleme. Faptul ca mananci mere si legume nu-i o problema, dar trebuie sa mai mananci si altceva.