| MultiCore a întrebat:

Din câte știu, pentru a lua carnetul de șofer, trebuie să treci printr-o serie de teste de „sănătate". Există și un test oftalmologic. Dacă se descoperă că ai să spunem -0, 5 sau mai puțin (-0, 75 -1...) și nu ai ochelari, vei fi obligat să îți faci ochelari, în caz contrar adio carnet?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| horia2012 a răspuns:

Totul pleaca de la medic. Daca pe fisa medicala, medicul Oftalmolog specifica ca trebuie sa porti ochelari, trebuie sa-i porti pentru ca altfel nu-ti pune stampila pe fisa. Eu nu as risca in locul tau. Polististul nu te verifica la fisa medicala.
(cel putin pe mine nu m-a verficat). Dar nu poti sa stii.

6 răspunsuri:
| horia2012 a răspuns:

Nu e adio carnet. Va trebui sa porti ochelari. Tie ti-ar conveni sa conduci si sa nu vezi bine?
Mergi noaptea, ploaie...

| MultiCore explică (pentru horia2012):

Mă refer la faptul că nu ești primit în examen dacă nu porți ochelarii.

| horia2012 a răspuns (pentru MultiCore):

Totul pleaca de la medic. Daca pe fisa medicala, medicul Oftalmolog specifica ca trebuie sa porti ochelari, trebuie sa-i porti pentru ca altfel nu-ti pune stampila pe fisa. Eu nu as risca in locul tau. Polististul nu te verifica la fisa medicala.
(cel putin pe mine nu m-a verficat). Dar nu poti sa stii.

| SimonaCristina a răspuns:

Pentru binele tau fa consult oftalmologic si daca se impune poarta ochelari cu dioptriile indicate de medic. Poate poti conduce si fara ochelari daca se corecteaza problema oculara.Bafta! Sanatate!

| dorin1990 a răspuns:

Salut da exista si un test oftalmologic, te testeaza sa vada daca vezi diverse litere de la diverse distante insa doar daca considera ca nu le vezi bine te verifica sa vada daca trebuie sa iti faci ochelari, depinde de doctor te poti intelege si cu el.iar daca considera ca nu vezi suficient atunci da trebuie sa iti faci neaparat ochelari, dar dupa nu te mai verifica nimeni daca i porti sa nu la volan.bafta

| MultiCore explică (pentru dorin1990):

Deci în timpul examenului trebuie să îi port, nu?

| suntserios a răspuns (pentru MultiCore):

Logic si normal ar fi sa nu iti dea vizita medicala daca nu vezi bine pana nu iti pui ochelari.

iarasi legal pe carnetul de conducere exista o mentiune pentru cei ce poarta ochelari ceea ce te obliga sa ii porti mereu