| Andrusk2 a întrebat:

Salut! Din cauza ca am stat in curent si din cauza vremii de afara, am răcit tare. Si mie imi este frica sa nu am pneumonie deoarece uneori cand vreau sa iau aer nu pot si simt durere. Mama mea a spus ca, daca aveam pneumonie aveam febra mare. Febra nu am, am 36, 8 temperatura. Este adevărat ceea ce a zis mama? Rog seriozitate.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| romeo78 a răspuns:

În primul rând s-a instalat o stare de panică. Calmați-vă!
Faptul că nu ați făcut febră, înseamnă că aveți o alergie.
Există ambrozie, acarieni.
Beți ceai, inhalații cu ceai pentru decongestionarea căilor respiratorii.
Panica este mai periculoasă decât orice altă boală!

5 răspunsuri:
| Catrice a răspuns:

Evident. Faci febra în situații grave.

| Iunicu a răspuns:

Ce ar fi să dai o fugă până la medic?
Nu am sa pot niciodată să înțeleg diagnosticul online.
Mergi măcar la medicul de familie dacă nu la un pneumolog!
Te rog nu te juca cu sănătatea ta pentru că sunt afecțiuni care lasă sechele pentru totdeauna.
Crezi că medicii au timp să răspundă pe forumuri? De la cine aștepți un răspuns?
Vrei o încurajare?
Este foarte probabil sa ai un junghi toracic dar la fel de probabil să ai ceva grav.

| Andrusk2 explică (pentru Iunicu):

Am pus o întrebare orientativa deoarece medicul meu de familie nu are program astazi.

| Iunicu a răspuns (pentru Andrusk2):

Toți medicii de familie au liber sâmbăta și duminica. Pe mine medicul meu m-a rugat să îl sun dacă e vreo urgență chiar și în afara programului.
Mai ai opțiunea unei camere de gardă 24/24, 7/7