| HoldMyHand a întrebat:

Salut,din nefericire am o problema.
Am maseaua cariata ( am tras curent ) este sparta si s-a infectat.
In momentul acesta iau ampicilina ( Slava Domnului ca exista ) ideea e ca,dupa ce iese puroiul ma duc la dentist pentru a-mi scoate maseaua asta ( si asa nu mai are niciun rost )
Va durea? Doare cand iti face anestezie?
Cam cat poate dura si la ce pret poate ajunge?
Apoi raman cu gingia goala?

Multumesc, sper sa nu ma speriati big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| antimulte a răspuns:

Depinde de masea, poate nu e cazul sa o scoata, daca nu e sparta complet ci doar cariata poate ti-o plombaza.
De durut, nu doare rau, ca foloseste anestezie, spray pentru gingie + injectia in gingie.
Pretul variaza mult in functie de ce gaseste acolo si daca o scoate si vrei sa pui alta din ce material vrei sa fie, mai bun si mai scump sau mai asa...

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Am impresia că Ampicilina NU ţi-a fost prescrisă de medic :(

De obicei, acum NU se mai prescrie Ampicilină ( în cazul abcesului dentar ).
Înainte ( acum câţiva ani ) se recomanda Ampicilină Forte ( de 500 mg ) sau Oxacilină...

Acum se prescriu antibiotice mai "moderne"/noi - gen Ospen, Doxiciclină, Klabax...

Oricum, TREBUIA să mergi la stomatolog ca să-ţi facă şi un drenaj ( să aibă pe unde se scurge puroiul ).

Apoi, după ce infecţia va fi eradicată, va trebui să mergi iar la stomatolog ca să vadă în ce stare se află măseaua : dacă e posibil, o va curăţa/"raşcheta" ( va poliza caria ) şi o va plomba.
Dacă nu se poate salva, atunci o va extrage.

Preţul DIFERĂ în funcţie de cabinet/clinică şi de ce se va face...

Spre exemplu :
* plombă = 60-120 lei
* Tratament endo rotativ + obturatie clasic/ pluriradicular = 210 lei
* extracţie = 70 lei, etc.

Vezi diverse preţuri la linkul :
http://www.dentalstyle.ro/tarife-stomatologie.htm#

http://www.dentalwest.ro/m/lista-de-preturi/148/ro/

http://www.medimpex.ro/ro/preturi.html

Toate cele bune.

| Mikhtarian a răspuns (pentru bursuc001):

Buna,fusesem inainte si mi-a facut drenaj si mi-a dat ampicilina 250 mg.
Acum iar am problema cu maseaua iar puroiul are pe unde sa iasa.
Dupa ce termin tratamentul cu ampicilina 500 mg, ma voi duce sa-mi extraga maseaua (cariata, este sparta ) nu mai am ce face cu ea.
Iti multumesc pentru ajutor!

| bursuc001 a răspuns (pentru Mikhtarian):

Cu plăcere!

Multă sănătate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Mi-am scos si eu masea chiar ca in cazul tau dupa ce a fost inectata.Nu doare deloc anestezia.Dar iti dau un sfat. daca maseaua nu e cariata tare, nu ai de ce sa o scoti.Intrebi dentistul, ti-o poate curata si apoi plomba.Ca sa poti manca bine si sa nu ramai cu gingia goala.

| HoldMyHand explică (pentru anonim_4396):

Este cariata, nu mai am ce face cu ea.
Ma jeneaza imi intra mancare deci. poate sa o faca "curata " si sa puna plomba? Desi e de scos maseaua pentru ca, acolo mi-a iesit si infectia acolo trag curent din cauza cariei

| petre059 a răspuns:

Te doare un pic cand face injectia(sau nu te doare daca da cu spray) nu dureaza mult extractia, iar pretul depinde de cabinet, preturi diferite pentru aceeasi problema.ramai cu ea goala dar se poate pune alta masea daca ai bani(intreaba doctorul cat te costa) Oricum sa nu bei cafea sau alcool inainte de anestezie ca nu-si mai face efectul!

| SLS a răspuns:

Da,doare cand iti face anestezie(te previn, nu te sperii). Depinde de cat de grava e problema sau de ce solutie gaseste dentistul.

| HoldMyHand explică:

PS; INFECTIA mi s-a spart
voi continua tratamentul si ma voi duce la dentist, este bine?

| Gumbal a răspuns:

Da chiar poate durea putin(sa nu te sperii)dupa aia nu o sa te mai doara si gingia nu o sa ramana goala e depinde uite aici daca ai dinti de lapte iti va creste altul daca nu iti poti pune dinte. Sper ca te-am ajutat!