| cristinaaav a întrebat:

Doctorul ginecolog mi-a prescris sa iau anticonceptionalele 3 luni si o luna pauza, insa am aflat ca pauza minina trebuie sa fie de 3 luni. Sa le iau asa cum mi-a sups doctorul, sau sa merg sa intreb si pe altcineva?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Dacă vrei să "experimentezi" pe propria-ţi piele şi să vezi dacă acel medic a avut dreptate, poţi să ÎNCERCI!

Oricum, eu NU te sfătuiesc să faci o pauză mai mică de 3 luni!

Aşa cum a spus şi @Brigaela, nici eu NU am auzit de un astfel de mod de administrare sad

AC se administrează cel puţin 6 luni consecutive ( dar, în general, se administrează timp de 9 luni ), iar pauza TREBUIE să fie de MINIM 3 luni!

Dacă "încerci" să faci cum a zis acel medic, ai 80-90 % şanse să te alegi cu DEREGLĂRI hormonale ( şi, implicit, cu dereglări menstruale )!

Dacă vrei, poţi să consulţi un alt ginecolog din localitatea de domiciliu pentru o altă părere...

Toate cele bune.

7 răspunsuri:
| dydda a răspuns:

Ia-le cum ti le-a prescris medicul daca le iei trei luni si o luna pauza ai 3 luni pe an pauza daca ai fi avut o perioada mai mare 7-8 luni continuu ar fi trebuit o auza mai lunga dar la 3 luni nu e problema

| Latky a răspuns:

Dac doctoral a spus asa trebuie sa fie, el stie mai bine ca noi, eu stiu ca pauza de care ai spus tu cu 3 luni se face minim daca le-ai luat timp de 1 an

| ionutss a răspuns:

Daca medicul ti a recomandat asa atunci ar trebui sa asculti de el. El ar trebui sa stie cel mai bine de aceea e medic.

| Amrita25 a răspuns:

Draga mea, si eu am folosit aceste medicamente, iar varianta oficiala si adevarata e ca la 3 luni este nevoie de 1 luna pauza, asa cum ti-a spus medicul.

| Mihaela1964 a răspuns:

Daca pe prospectul medicamentului asa scrie n-ar fi rau sa mai ai si alta parare decat a medicului la care ai mers.

Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Mai mergi la o consultatie ginecologica, nu am auzit niciodata de modul asta de administrare.

| mona a răspuns:

Ar trebui sa le iei cum ti-a zis doctorul ginecolog