Dulceata facut in casa contine destul de mult zahar ca sa fie sanatoasa. Miere in schimb da...
Buna.Considerand ca jumatate de borcan e zahar, cu greu poti spune ca e mai sanatoasa decat nutella sau altele care la fel contin jumate zahar si restul ulei de palmier plus putina cacao etc.Doza decenta e cheia. Daca mananci o felie sau doua din cand in cand, nu e chiar asa de rau, insa daca mananci un borcan intreg intr-o zi, atunci nu e ok deloc. Avantajul la dulceata sau altele facute de casa sunt ca nu pui conservanti, coloranti si/sau alte minuni specifice celor din comert.
Daca consumi magiun de fructe, atunci e sanatos (nu contine zahar adaugat sau conservanti).
La fek, si mierea de albine este sanatoasa.
Evident, ambele trebuie consumate cu masura.
Pâinea e nociva +că dulceața conține zahar alb care e nociv.
Cât despre miere,având o concentrație mai mare de fructoza și mai putina de glucoza, nu e mai prejos.
Cel mai bine ar fi sa eviți și pâinea și dulcele, de orice fel, asta daca vrei sa scapi de tot de zahar.
Mai mult, ca o mențiune.Painea.la contact cu saliva se transforma in zahăr(glucoza) și de asta e nociva.
Mierea de albine e sanatoasa doar in teorie.Multi producatori o inmultesc cu alte substante.
https://www.digi24.ro/......ta-2294705
Sunt si romani care procedeaza asa, ba chiar mai si tin borcanele alea in soare zile intregi.Cu siguranta proprietatile mierii sunt diminuate.Si noi cumparam local, insa nu putem avea nicio baza in afara de cuvantul omului.
Dapp, este o alegere mult mai sanatoasa, controlezi cantitatea de zahar, poti chiar si sa combini fructele.Lasa-l te rog pe CristiDinBucuresti ca e un sontorog batran care n-are ce face cu viata.Zaharul nu este otrava.Nimic comestibil nu este otrava.Defapt. nu exista nici macar alimentatie sanatoasa si nesanatoasa. Exista doar echilibru. Daca mananci doar fructe si legume nu iti vei extrage cantitatea potrivita de minerale, proteina si fier. Daca mananci numai carne nu iti vei atinge cantitatea potrivita de vitamine.Trebuie un echilibru, echilibrul e sanatos.Este intr-adevar si vorba de tipul de mancare pe care il mananci.De ex ciocolata.Da are acelasi nr de calorii si una milka si una neagra insa, ciocolata neagra are extraordinar de multe beneficii in schimb ciocolata milka nici nu preq s-ar putea numi ciocolata, mai degraba cacao cu zahar si lapte.Si ciocolata care este dulce, contine zahar, este foarte indicata, are foarte multe fibre reduce febra si contractiile musculare, accelereaza metabolismul si este foarte sanatoasa insa nu este sanatos sa mananci mai mult de 40g pe zi. Orice lucru, oricat de sanatos ar fi daca faci exces de el va fi nesanatos, poate nociv.Chiar si un lucru plin de zahar, poate deveni si un lucru sanatos printr-o reteta alternativa facuta in casa.In dulceata in loc de zahar potu folosi indulcitor lichid, miere, sau poti sa pui zahar insa in cantitatiile potrivite.
Asta așa e, până la urmă dulceața fara zahar nu e dulceață
Dar ideea e că pentru cineva care vrea sa reducă zaharul, zic că e mai bine să își ia gândul decât să caute alternative "mai sănătoase".
Mai mult, pâinea in general nu prea e ok, doar că pâinea făcută din faina integrala ar fi puțin mai ok
Despre aia din comerț...nici nu mai spun cât de nociva e
O alegere excelenta. Poti combina dulceata cu iaurt simplu/gem cu iaurt simplu. Mierea pe paine e excelenta, fagurele de miere e si mai bun(atentie cum mesteci ceara, sa o scuipi dupa ce o storci de toata licoarea dulce), tabletele de glucoza(dar grija mare sa nu te ia dependenta).
Poti controla cantitatea de zahar in gemuri si dulceturi! Eu spre exemplu pun cu vreo 150-200 mai putin decat prevede reteta.O cantitate mica nu iti poate face rau din cand in cand, Asta insemnad doua felii de paine(doua lingurite)
Pai nu prea poți să le integrezi, fiindca la ce chimicale sunt date peste ele și la cat de modificate sunt genetic, ți-e și frica sa mai mănânci.
Pufarinele...
Nici pe departe, provin tot din același grau modificat genetic.
Pâinea e varianta cea mai sănătoasă, daca e făcută cu ce ingrediente trebuie, voiai să spui
Normal ca este mai sanatoasa, depinde si cum o faci. Dar nu te scuteste de ingrasare.
Am o intrebare. Fara niciun misto, am tot vazut ca te " pricepi" la alimentatie pe aici si vad ca pentru tine cam toate sunt nocive.Ce mananci? Iti cultivi tu grâul? Faci tu vacile? caci daca sunt nascute din alte vaci practic sunt crescute de altcnva si modificate genetic.Iti cultivi tu toate fructele si legumele ca aia din 900 toamna? Sa stii ca si daca iti pui tu sa iti cultivi, poate semintele sunt modificate genetic.Serios, tu ce naiba mananci ca din raspunsurile tale toate sunt nocive, toate iti fac rau.Paine e facuta din faina, si daca o faci acasa poate faina e modificata genetic. dao naibii de trebuie
Mă bucur că ai observat aceste răspunsuri,dar pe cele adresate direct ție,nu le-ai observat.
Sa îți răspund la întrebare,da, am gradina și am și câțiva pomi fructiferi in curte însă na, ca orișicare om, mai mănânc și din comerț produse, de ce sa fiu ipocrit.
Dar ideea e alta, și văd că nu ai înțeles datele problemei.
1.Nu trebuie sa fii nutriționist sa știi că pâinea la contact cu saliva se transforma in glucoza>zahar sau nu trebuie sa fii nutriționist sa știi că zahărul irita mucoasa intestinala sau că grâul modificat genetic aka materia bruta pentru panificația zilelor noastre produce dereglări hormonale, doar zic.
2.Problematica era daca dulceața, respectiv produsele dulci făcute în casă sunt sănătoase.
Și având în vedere că zahărul inflamează corpul și îi dereglează hormonal, automat consumarea de dulceață este nociva.
Permite-mi sa te corectez la "zaharul nu este otrava [...]nimic nu este otrava"
Daca nimic nu este otrava, de ce exista totuși oameni bolnavi? In teorie nu am avea de ce sa fim bolnavi, nu?
Greșit.
Diabetul este o afecțiune provocata, printre altele de zahar.Banalele carii și ele sunt mult mai periculoase daca sunt netratate.
Hai să lăsăm zaharul.
Tutunul,alcoolul nu sunt otrăvuri,ok,însă explica-mi tu,de ce exista ciroza hepatica,cancer de plămâni și alte boli? De ce exista?
Cât despre ciocolata,te corectez!
Doar ciocolata care are doar cacao in combinație este buna,in rest,Milka și alte branduri de genul fac ciocolata nociva pentru corp,nu doar pentru că baga zahar, mai baga și grăsimi vegetale in compoziții, grăsimi care pot deveni cancerigene, nu mai zic de dereglările hormonale pe care le provoacă.
Un lucru plin de zahar nu, nu poate deveni sănătos.Ca vorbim de sucurile dulci care se recomanda copiilor răciți,asta nu înseamnă că devii sănătos tun.
Așa că,fara mișto,te rog,înainte de a da un răspuns, încearcă să cauți surse pertinente de informare
(Băiatul in cauza suferă de acnee, iar daca tu ii recomanzi sa mănânce zahar, in loc sa îl ajuți, mai mult îi faci probleme.)
Ti-am raspuns la aceste raspunsuri sa lasi in dmn iarta-ma prostiile cu " toate sunt nocive", poate sunt copii pe aici care nu mai mananca dracu nmc ca ai spus tu ca toate sunt nocive.Zaharul consumat in cantitati normale poate fi si benefic, totul depinde de cantitatiile pe care le consumi.Cam toate lucrurile au cate ceva benefic, depinde doar de cantitati.Consumarea de dulceata nu este nociva deoarece poti controla cantitatile, poti inlocui zaharul si poti sa o faci in mii de feluri sanatoase.Pentru orice fel de mancare exista variante sanatoase.Corpul uman are putearea de a se detoxifia singur, de a elimina cam orice lucru nociv.Glucoza contin cam toate alimentele asa ca. mda. nu mai are rost sa spun.Raspunsurile de la celelalte intrebari le citesc cam cand am chef ca mai am un " prieten", pe aici care se trezeste sa comenteze prost pe la intrebarile mele
Fii antent si la baza pe care am pus-o, am spus ca totul este bun in anumite cantitati, mancarea a fost lasata si ca medicament pe pamantul asta, nu degeaba cele mai bune medicamente sunt din plante naturale.Toate aceste boli pe care le-ai descris tu, sunt provocate din cauza exceselor si diabetul poate fi provocat si din cauza inaintarii in varsta.Eu am spus de zexi de ori ca toate trebuie consumate in cantitati ok, daca fumezi o tigara, daca bei o data- de doua ori pe an crede-ma ca nu patesti nimic, daca o faci zilnic inseamna exces. Daca faci totul cu masura nimic nu este o nenorocire.Zaharul ajuta foarte multi sportivi daca nu stiai, se gasesc in majoritatea suplimentelor. Daca mananci putin iti poti si intarii imunitatea, daca faci exces esti vai si amar.Inca o data mai spun si repet : TOTUL ESTE BUN, ATATA TIMP CAT ESTE CU MASURA
1.Din punctul meu de vedere, toți sunt liberi să mănânce și plasma de extraterestru.Nu cred că sunt eu așa de înfricoșător precum faci tu sa par.
2.Da, pentru orice fel de mâncare exista variante mai sănătoase,însă crezi tu că se sinchisește cineva sa aleagă varianta mai sănătoasă? Puțin probabil.
Dar ideea e că na,fiecare face ce vrea,eu doar am dat o părere, iar faptul că tocmai tu te-ai aprins...e problema ta asta, eu am lăsat și eu o părere.
Poate că nu a fost cea mai buna părere, dar sa fim obiectivi, nici a ta nu e una dintre cele mai pertinente.
Ok,am înțeles faptul că "TOTUL ESTE BUN, ATATA TIMP CAT ESTE CU MASURA" și da, nu contest.
Dar când vorbim de dopamina, crezi că mai sta cineva sa ia la gram zahar, la pahar alcool sau la bucata țigări?
Sa fim serioși.
Ce faci tu in casa este la fel de sanatos ca si cele care sunt vindute la magazin.
Nu asculta ce spune Dl Bula, bate cimpii la greu.Auzi la el, fructele contine doar fructoza e tare omu, le are bine cu chimia.
Asa pentru culturea lui general, poti sa ii transmiti ca orice fruct, are zahar juma juma glucoza si fructoza.
Mierea de albine exact la fel, jumate glucoza si jumate fructoza, pentru ca este luata din plante, albinele nu fac miere aia e doar in capul unor oameni neinformati.
Albinele colecteaza zaharul de la plante si il folosesc ca hrana, aia e tot.
Zharul obtinut de om este tot din plante si este ecat jumate glucoza si jumate fructoza.
Bula sa mai puna mina pe o carte ceva, poate se mai informeaza si el, inainte sa spuna si sa afirme balarii.
Ca idee orice aliment in exces este daunator pentru organism, indiferent ca este prelucrat sau luat si consumat ca atare din natura.
Si apa daca bei in exces iti dauneaza.
Asa ca sa ai idee, la modul general, lumea vie nu poate trai fara zahar, zaharul este energia ce are nevoie orice este viu pe pamintu asta.
Deci fara zahar mori, mai simplu spus. nu mai ai energie, te duci pe copca.
Zharul este ca benzina pentru masina, nu ai benzina, stai si te uiti la Luna.
Cum am spus zahar contine orice planta, iaraba contine zahar, orice vegetala contine si zahar.
Nu este nevoie sa maninci zahar curat, il poti lua din vegetale. Oamenii il consuma ca da placere, apoi te trezesti cu slanina pe tine, nu mai scapai de ea
Dei zaharul pe planeta Pamint este fabricat doar de plante, si unele insecte, dar f putine, cit si mamiferele, laptele contine zahar, Lactoza din lapte este zahar.
De asemenea sarea, toate plantele contin sare, un om nu moare daca nu consuma sare de la magazin, daca consuma vegetale va trai f bine, doar ca ce va consuma nu va avea gustul ala sarat sau dulce
Pina la urma e bun sa consumi si sare si zahar, dar putin, asta daca vrei sa arati a om si nu a altceva
Dar avand in vedere ca planeta este populata cu 'altceva" adica cu oameni care arata a altceva, numa a om nu, ce mai conteaza o slanina in plus sau minus