| ChristianKalman a întrebat:

E cineva de pe aici care se trezește devereme (6-7) și îi face plăcere acest lucru sau se trezește cu ușurință? De când mă știu am avut program după ora 10 (școală, facultate, la serviciu îmi făceam singur programul) și acum aș vrea să nu mai pierd prima parte a zilei dormind. Cafea nu beau pentru că nu mă ajută la nimic, din contră, îmi cauzează palpitații, iar dacă mă trezesc devreme, am observat că membrele mele amorțesc uneori. Nicio alarmă din lume nu mă poatre trezi înainte de ora 9:30 așa că atunci când am treabă dimineața devreme prefer să nu mai dorm. Cum reușiți să vă treziți devreme? Știți metode prietenoase? Care e motivația voastră?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Bacemi a răspuns:

Am avut câțiva ani în care mă trezeam la 5. Acum nu prea mai pot pentru că mă culc mai târziu. Dar să mă trezesc pe la 6 - 6.30 e cea mai mișto chestie pentru mine. Simt că am foarte mult timp pentru mine. Până în prânz apuc să fac o mulțime de lucruri. Dacă faci o chestie la 6 până la 7 mai faci una. Și încă una. Și la 12 deja ai realizat foarte multe. Am dimineața și mai multă energie și voință ca să abordez o provocare mai mare, să învăț ceva nou. La prânz sau seara nu am disponibilitatea asta. Cele mai mișto ore pentru mine sunt 5 - 7. Pentru că nu vezi traficul așa mare, e ideea că sunt mai puțini oameni. Cum sunt empatic mă afectează, împrumut energii așa că nu agreez aglomerațiile și traficul.
Motivația e că dacă renunța să fac seara chestii care nu îmi sunt absolut necesare gen stat în oraș sau la TV până foarte târziu a 2-a zi dimineața pot face alegeri conștiente care să mă ajute să devin o versiune mai bună, mai completă a mea.
Nu te aștepta să te trezești din prima foarte dimineață după ce te-ai obișnuit să te scoli în jurul prânzului. E un proces, cere timp, antrenament. Caută alarme care te deranjează foarte tare, gen trompeta la armată sau știu eu. Pui să sune din 2 în 2 minute de câteva ori și trebuie să te trezești. Dar cea mai bună soluție e să te culci devreme. Pe la 9 - 10. Până te obișnuiești să te trezești devreme. După poți să stai până pe la 11 - 11.30.

| Violleta2022 a răspuns:

Cand nu ai obligatii si nici nu-ti pasa de ziua de maine, dormi pana la pranz!
Cand ai stres si ai facturi de achitat, sau ai copii de intretinut, ori nu ai paine pe masa daca nu te scoli devreme, te asigur eu ca iti fuge somnul de la ora 5 sau chiar 4, cand incepi sa te framanti cum sa faci sa lungesti salariul ala ridicol de mic.

Nu-mi aduc aminte sa ma fii trezit vreodata la 9.30 dimineata, poate doar cand am fost bolnava, in rest... as murii de ciuda sa irosesc atatea ore minunate, dimineata in special, cand poti s afaci atat de multe lucruri, fara sa fii deranjat.

Sunt o fire matinala si la 6 sunt afara, pe teresa, imi beau cafeaua, vorbesc cu sotul, ud florile, fac treburi prin curte si la ora 8, merg la birou.
Sa nu-ti inchipui ca merg la culcare devreme, o zi pentru mine este destul de lunga, rareori ma culc inainte de 12 noapte, dar la 6 sunt in picioare.
In plus, pe langa servici, gospodarie, gradinarit, mai fac si 30-40min/zi de alergat sau bicicleta, pentru sanatate bineinteles, si imi fac timp macar jumatate de ora/zi, sa raspund si pe TPU happy

Motivatia mea: sa traiesc fiecare zi din plin si sa ma bucur de tot ceea ce am la maxim!
Apreciez: sanatatea, dragostea si bucuria de ai avea pe cei dragi alaturi de mine si a impartii cu ei, micile placeri ale vietii.

suntserios
| suntserios a răspuns:

Simplu, suna ceasul, ma ridic din pat si aia e, fara drame, fara mofturi. Odata ce esti in picioare ce se mai poate intampla sa adormi in timp ce mergi?

| Caro34 a răspuns:

Motivatia mea este TpU; sa vad ce mai este nou, despre ce mai scriu micii oameni, inceperea unei zi noi, cu o cafea aromata langa sau un ceai, ce mai este nou in lume etc. Si eu mai dorm pana tarziu insa daca mereu m-am trezit devreme, uneori la 6:00 sunt in picioare, fara sa vreau! Nu ai intalnit inca o fiinta exceptionala care sa te trezeasca cu niste sarutari calde, cu un ceai aromat langa pat si niste ochisori exceptionali care abia ar astepta sa te revada... atunci mi-ai spune tu mie ce frumoasa e viata! O alta motivatia a mea este VIATA cu frumusetea ei zilnica, scopurile mele pe care le vreau repede realizate etc. etc. Numai bine!

| Anngela a răspuns:

Pai la incewput a fost greu dar dupa o saptamana de treyit la 6 e foarte usor si ma trezesc singura. Timp de o saptamana pune pe cineva sa te scoale daca nu reuseste spune i sa te ude cu apa rece asa te vei trezi singur stiind ca nu o faci vei fi udat si gata. Te vei treyi devreme. A da si sa te culci devreme maxim 9 si 15

| No8odyN00ne a răspuns:

Salut! Aceasta problema poate fi din cauza ca nu dormi destul acum nu stiu la ce ora de culci dar ca alarma poti sa pui o sonerie tare si sa pui casti in urachi la mine a mers de multe ori dar eu nu am aceasta problema, inainte ajeam si eu si ma trezeam tarziu si nu aveam timp de teme etc.Te sfatuiest sa te culci mai devreme(daca se poate)si amarma cu carstile.
Mult succes.